Covid Almanya’nın kasasını boşaltmış!

saglikmanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Jens Spahn, korona salgını sırasında eczanelere, kliniklere ve yoğun bakım ünitelerine aşırı ödeme yapmakla suçlanıyor. Sayıştay, maskelere 2.1 milyar euro, kliniklere 10.2 milyar euro ve yoğun bakım yataklarına 686 milyon euro harcandığını tespit etti

Alman Focus Dergisi, Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın korona salgını sırasında eczanelere, kliniklere ve yoğun bakım ünitelerine aşırı ödeme yapmakla suçlanmasının detaylarını ortaya çıkardı. Evsizlere yetersiz maske dağıttığı iddiasıyla ateş altına alınan Spahn, bu kez bakanlığının eczanelere ve yoğun bakım ünitelerine aşırı ödemeler yapmakla hedef tahtasında.

Sayıştay raporuna göre, nisan başına kadar maskelerin toplam maliyeti 2.1 milyar euro oldu. Spahn’ın bakanlığının maske başına ödenen 6 euroluk geri ödeme fiyatına nasıl ulaştığı aydınlığa kavuşturulmadı. Geri ödeme 6 değil 3.90 euro olmalıydı. 10.2 milyar euroluk kliniklere yapılan ödeme ise Sağlık Bakanlığı’nı töhmet altında bırakan başka bir başlık.

Denetçiler ayrıca yoğun bakım kapasitelerinin oluşturulmasına yönelik finansmanı da incelediler. Mart ayının başına kadar geçen bir yıl içinde yeni yoğun bakım yataklarına yaklaşık 686 milyon euro harcandı. FDP bütçe politikacısı Otto Fricke, “Olayların delilik mi yoksa yöntem mi olduğu artık hızlı bir şekilde açıklığa kavuşturulmalı” diyerek ödemelere öfke kustu.

Bu Yazıya Tepki Ver