Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevden alındı; 4 üniversiteye rektör atandı

Gülnur Aybet
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer, her iki görevinden alındı. Cengizer’den boşalan UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği görevine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet, atandı. Ayrıca 4 üniversiteye de rektör ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de atama kararları yayımlandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer görevlerinden alındı. 4 üniversiteye yeni rektör atanırken, Endonezya Büyükelçisi de görevlendirildi.

Cengizer, 7 Aralık 2019’da Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanmıştı. Cengizer’in yerine UNESCO’da Türkiye Daimi Temsilciliği görevine ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet getirildi.

Aşkın Asan, Endonezya Büyükelçisi oldu

Türkiye’nin Endonezya Büyükelçisi olarak Aşkın Asan görevlendirildi. Asan, AKP’den 23’üncü Dönem Ankara Milletvekili seçilmişti.

4 üniversiteye rektör atandı



Ege Üniversitesi, İstanbul Atlas Üniversitesi, Türk-Japon Bilim ve Üniversitesi ile Uşak Üniversitesi’ne rektör ataması yapıldı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Necdet Budak, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Küçük, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, Uşak Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ekrem Savaş atandı.

Bu Yazıya Tepki Ver


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir