Dağ fare doğurdu

dag_fare_dogurdu_h46_c7c04
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son ekonomik dalgalanma ve manifesto açıklaması merakla beklenen Erdoğan’ın konuşması çok sönük kaldı. Yeni MKYK’ya son yerel seçimlerde kaybedenlerin girmesi ile Kaybedenler Kulübü olarak nitelendirildi.

 

Günlerdir manifesto açıklaması beklenen Erdoğan’ın konuşması beklentilerin altında kaldı. 1 saat 50 dakikalık bir konuşma yapan Erdoğan; aile, anayasa değişikliği, ekonomi ve piyasalardaki dalgalanmalar, dış politika, 2023 ve 2053 hedefleri, eğitim ve burslar, spor, sağlık, sosyal hizmetler, adalet, güvenlik ve ulaştırmada icraatlarını anlatırken evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlara da çağrıda bulunarak bunların çeşitli finans araçlarına yatırılarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istedi.

YENİ MKYK’DA SÜRPRİZ İSİMLER

MKYK Üye sayısı 50’den 75’e çıkarılırken, 28 isim yerini korurken, 22 isim ise yeni yönetimde kendisine yer bulamadı. Kurula 47 yeni isim girdi. MKYK’ya giren ilginç isimler ise şöyle; 2006 Türkiye Güzeli Seda Sarıbaş,  İyi Parti’den istifa ederek AK Parti’ye gelen Tuba Vural Çokal, Bülent Arınç’ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç, Kagider kurucusu Sunay Karamık, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Yavuz Bahadıroğlu’nun oğlu Mücahid Birinci, Şeyh Said’in torunu Abdurrahim Fırat, aktif siyaseti bırakıyorum diyen gazeteci Şamil Tayyar. Ayrıca Metin Külünk’ün de MKYK’ya girmesi sürpriz olarak nitelendirildi.

KAYBEDENLER KULÜBÜ



Geçtiğimiz yerel seçimlerde hezimet yaşayan isimlerin de MKYK’da olması Kaybedenler Kulübü olarak nitelendirildi. İstanbul’da aday olarak kaybeden Binali Yıldırım, İl Başkanlığından alınan Bayram Şenocak, Muğla’da seçim kaybeden Mehmet Nil Hıdır, Ankara’da kaybeden Mehmet Özhaseki ve Antalya’da kaybeden Menderes Türel.

BERAT ALBAYRAK YOK

MKYK’da olması beklenen Berat Albayrak listelerde yer almazken, Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan ve Zehra Taşkesenlioğlu’da 75 kişilik MKYK’nın dışında isimler oldu.

Bu Yazıya Tepki Ver