Davutoğlu: Bizim değerlerimize ihanetidir

davutoglu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik sözlerini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı milletten koptu. Cumhurbaşkanı bizim inandığımız temel değerleri yerle bir etti. Dolayısıyla burada bir sadakat eksikliği varsa, bir ihanet söz konusuysa tamamıyla bu Sayın Cumhurbaşkanı’nın bizim değerlerimize ihanetidir” dedi.

Karar TV’de Taha Akyol ve Elif Çakır’ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e İkizdere’de yaşadığı saldırıya ilişkin “Gerçekten hepimizin ciddi şekilde üzerinde durması gereken saldırıydı. Sayın Selim Temurci’den de bilgi aldım. Doğal tepkiyi anlarsınız. Ama Sayın Akşener’e yapılan saldırıya baktığımızda hiç de doğal görüntü vermiyor. Bu bir hak tepkisi değil. Ben kendisiyle de konuştum. Dışarıdan yönlendirilmiş bir grubun yaptığı faaliyetler” diye konuştu.

Sayın Akşener’e bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Sayın Erdoğan’a Hopa’da iktidarın ilk yıllarında saldırı olmuştu. Hepimiz o zaman çok şiddetli tepki vermiştik. Şimdi de Sayın Erdoğan’ın kendisine geçmişte yapılan saldırıyı da görerek siyasi parti liderlerine kim olursa olsun saldırı yapılmaması konusunda açık mesajlar vermesi gerekiyor. Sayın Akşener’e geçmiş olsun dilediğini hatırlamıyorum. Böyle bir mesaj yayınlamaması bile bu tür faaliyetleri teşviktir.”

‘DAMAT BAKAN İLE TRUMP’IN DAMADI NE KONUŞTU?’

Twitter’dan “Sayın Erdoğan bir gazeteci üzerinden bizi içimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmakla suçladı. Sayın Erdoğan, biz yıllarca yüz yüze konuştuk, aracıya gerek yok. Allah’ın şahit olduklarını kulların da bilmesi için, istediğin kanalda her şeyi konuşmaya hazırım, hodri meydan” mesajı paylaşan Davutoğlu, Mescid-Aksa polemiği için de şunları kaydetti:

“Biz başbakanlıktan ayrıldıktan sonra, Mescid-i Aksa ve Kudüs bağlamında İsrail’le normalleşme esnasında Damat Bakan ile Trump’ın damadı arasında ne tür görüşmeler oldu? Normalleşme esnasında İsrail ve ABD tarafından hangi taleplerde bulunuldu? Filistin’in hakları ve Mavi Marmara’nın tazminatı dışında neler konuşuldu? Mescid-i Aksa orada dururken, İsrail ile normalleşme yaparken ne söylediniz, onu söyleyin bana?



‘CUMHURBAŞKANI DEĞİŞTİ, MİLLETTEN KOPTU’

Davutoğlu, şöyle devam etti: “Ayrıca şunu da söyleyeyim 2016’da benim bıraktığım AK Parti hatta Cumhurbaşkanı bugünkü AK Parti ve Cumhurbaşkanı mı? Onlar o günden bugüne ne kadar yozlaşıldığını görmüyorlar mı? O gün ortalıkta bugün olduğu gibi yolsuzluklar furyası bu hadde gelmiş miydi? Vardı, onlarla mücadele etmek istedim. Ama bugün gelinen nokta Allah aşkına aynı AK Parti’den mi bahsediyoruz? AK Parti durduğu yerde durmuyor. Öyle görüyorlar ki AK Parti sabit, değişen benim. Hayır, AK Parti değişti, bozuldu ve çürüdü. Cumhurbaşkanı değişti.

Cumhurbaşkanı milletten koptu. Cumhurbaşkanı bizim inandığımız temel değerleri yerle bir etti. Dolayısıyla burada bir sadakat eksikliği varsa bir ihanet söz konusuysa tamamıyla bu Sayın Cumhurbaşkanı’nın bizim değerlerimize ihaneti, savunduğumuz değerlere ihaneti söz konusudur. Bizim ise savunduğumuz değerler adına Cumhurbaşkanı’na hakkı ve adalete davet ettik. Yürümeyince onlar bizi ihraca sevk etti.”

‘REKABET VARSA HALA SOYLU GİDEBİLİR’

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarını değerlendiren Davutoğlu “Peker bir taraftan damada Pelikancılar diyerek, diğer taraftan Süleyman Soylu’ya… Sayın Soylu pandemi gecesi vahim bir hatadır. Milletin hayatını riske ettikleri hatadır. Hem Cumhurbaşkanı hem kendisinin hatasıdır ama o sebeple istifa etmeye kalktığında sokaklar arabayla dolmuştu. Çünkü organize olan ekipler o gün onun yanındaydı. Şimdi yanında değiller. Şimdi kimse çıkıp savunmuyor. Demek ki, o mobilize dayalı ekiplere dayalı siyaset yapmanın sonu geldi. Bu bir sezgi ama bu gece bir görev değişimi olabilir. Bu tür kararnameler cuma gecesi çıkar. Cumhurbaşkanı sahip de çıkmıyor, ortada bırakıyor. Damat Bakan ile Soylu’nun rekabeti devam ediyorsa, bu gece uygun vakit” diye konuştu.

“Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’nın bir soruşturma başlatması gerekiyor. Görevi. Cumhurbaşkanı bir şey söylemeden görevi. Şu ana kadar başlatmaması hukuki eksiklik. Birinden talimat beklememesi lazım” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver