Davutoğlu: “Geçiş sürecini yönetecek cumhurbaşkanının parti kimliği dışında olması daha doğru”

ahmet-davutoglu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın CHP kulislerinden edindiği “Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilirse rozetini çıkarmasın, CHP’yi yönetsin” arayışını kaleme aldığı yazısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Benim kanaatim, geçiş sürecini yönetecek cumhurbaşkanının parti kimliği dışında olması daha doğru” diyen Davutoğlu, “Adayın bir sonraki evrenin siyasi rekabeti içinde olmaması daha doğru olur. Olduğu zaman kendi partisini kayırmak zorunda kalır. Doğaldır, kadrolaşırken göz önüne alır” ifadelerini kullandı.

“Bugünkü tablo farklı”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in HDP’lilere bakanlık verilebileceğine ilişkin sözleri CHP ile İyi Parti’yi germişti. Tekin, kendisini savunurken, Davutoğlu’nun 2015’teki seçim hükümetinde HDP’li iki bakanın yer almasını örnek göstermişti. Saymaz’ın aktardığına göre, Davutoğlu, “HDP’li bakan olur mu?” sorusuna karşın şunları söyledi:

“Vaktinde olanlar anayasal zorunluluktu. İrademle olan bir şey değil. Anayasa diyor ki partilere götürmeyeceksin, kişilere götüreceksin teklifi. Ben kişilere götürdüm. Ama götürürken şuna baktım, açık söyleyeyim: Herhangi bir şekilde geçmişte terörle ilişkili bir faaliyet olmuş mu? Bir: Bakan olarak görevini yapabilir mi? İki: Önüme dosyası gelir mi? Dosyası nereden gelir? Kandil’de bir yerdedir, orada bir yerdedir. Allah için, ikisi de dürüst bakanlık yaptı. Ali Haydar Konca’nın geçmişte bürokratlığı var. Müslüm Doğan harika bir insandır. Hatta biz partinin kurucular toplantısına çağırdık. Sonra Ayhan Bilgen’e katıldı. Orada bir anayasal zorunluluk var.”

Benim dönemin örnek teşkil etmez.

Bugün masada böyle bir konu yok. Olmadan, ben söyleyip de pişmemiş aşa da su katmam, pişmiş aşa da su katmam. Bugünkü tablo farklı.”



Yazının tamamını okumak için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver