Davutoğlu’ndan Bahçeli’ye “Serok” sorusu

politikadavut
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’den ayrılarak Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu, dün Diyarbakır’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Serok Erdoğan” diye karşılandığını belirterek, “Bahçeli bakalım ne diyecek? Bana, ‘Serok’ dendiğinde, Kürt kardeşlerim yıllardır bana ‘Serok Ahmet’ dendiğinde ben teröristlerle iş birliği ediyorum. Cumhurbaşkanın Erdoğan’a ‘Serok’ dendiğinde barış sembolü mü oluyor?” diye sordu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Erzurum’da gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, Cumhur İttifakı’nın çatlamaya başladığını ileri sürdü.

”BAHÇELİ, ‘HEY SEROK ERDOĞAN’ DİYEBİLECEK Mİ?”

Sözcü gazetesinden Orhan Bozkurt’un haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde atılan sloganlar üzerinden MHP Lideri Bahçeli’ye seslenen Davutoğlu şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Diyarbakır’daydı. ‘Serok Erdoğan’ diye karşılandı. Ya peki Bahçeli bakalım ne diyecek? Bana, ‘Serok’ dendiğinde, Kürt kardeşlerim yıllardır bana ‘Serok Ahmet’ dendiğinde ben teröristlerle iş birliği ediyorum.

Cumhurbaşkanın Erdoğan’a ‘Serok’ dendiğinde barış sembolü mü oluyor? Erdoğan’a ne diyecek Bahçeli, Cumhurbaşkanına da, ‘Hey Serok Erdoğan’ diyebilecek mi? Herkesi terörist göreceksiniz, Kürtler ‘Serok Ahmet’ dediğinde terörist olacak, ‘Serok Erdoğan’ dediğinde Erdoğan lider olacak. Bu istismardır. Bu istismarın artık bir yerde durması lazım. Ben çok büyük bir dip dalga görüyorum.”



Erdoğan’ın, tabanını kaybettiği için panikte olduğunu ifade eden Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdğan’ın artık gündem belirleyemediğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver