DeSantis’ten sosyal medya tehdidi

de santos
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Florida Valisi, siyasi adaylara yasak getirmesi durumunda sosyal medya şirketlerine ceza verecek

ABD’de Florida Valisi DeSantis, siyasi adaylara yasak getirmesi durumunda sosyal medya şirketlerine ceza öngören eyalet yasasını imzalayarak yürürlüğe koydu. Florida Valisi Ron DeSantis, eyalet meclisinden geçen yasanın Silikon Vadisi elitlerine karşı bir hareket olduğunu belirterek, “ABD genelinde solcu medya ve büyük şirketler tarafından muhalif seslerin bastırılmaya çalışıldığını görüyoruz” ifadelerini kullandı. Yasanın ihlal edilmesi halinde, eyaleti temsil eden adaylar için günlük 250 bin, diğer yerel adaylar için de 25 bin dolar para cezası verebileceği kaydediliyor.

Trump’u kapatmışlardı

6 Ocak Kongre baskınından sonra Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya devleri, 3 Kasım 2020 seçimleri hakkında asılsız yalanlar yaydığı ve halkı isyana teşvik ettiği gerekçesiyle eski Başkan Donald Trump’ın hesaplarını kapatmıştı.

Biden yasadışı kazandı

Cumhuriyetçiler’in çoğunluğu Donald Trump’ın başkanlık seçimlerini kazandığına inanıyor



ABD’de yapılan son bir ankete göre Cumhuriyetçiler’in çoğunluğu Donald Trump’ın 2020 ABD başkanlık seçimlerini kazandığına inanıyor ve Joe Biden karşısında kaybetmesini yasadışı oylamaya bağlıyor. Reuters haber ajansı ile araştırma şirketi Ipsos’un 17 ile 19 Mayıs tarihleri arasında ulusal çapta gerçekleştirdiği ankete göre, Cumhuriyetçiler’in yüzde 53’ü, partilerinin adayı olan Trump’ın şu anda “gerçek başkan” olduğuna inanıyor. Bu oran Demokratlar arasında yüzde 3 ve tüm Amerikalı seçmenler arasında yüzde 25 olarak kayda geçti.

Yüzde 56

Ankete göre, yetişkinlerin yaklaşık dörtte biri, 3 Kasım başkanlık seçimlerinin yasadışı oylamayla lekelendiğine inanıyor. Cumhuriyetçiler arasında bu oran yüzde 56.

Bu Yazıya Tepki Ver