Devlet Bahçeli: Üniversite sınavını kaldıracağımız günler çok uzak değildir

mhp-genel-baskani-devlet-bahceli
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında konuşuyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

*Geçtiğimiz hafta eğitim öğretim yılı sonlanıp yaz tatili başlarken yükseköğretim kurumları sınavları yapıldı. Ülkemiz genç nüfus hazinesine sahip. Huzurlu bir gelecek Türk gençliği ile güvenceye kavuşacaktır. Çocuklarımız geleceği meşale gibi aydınlatacaktır. Gönüllerini tavaf ettiğimiz zaman özlem ve hasretlerini öğrenmemiz mümkündür. 

* Bu ilerleyiş sayesinde yürekler topluca vurursa geleceğin kilitli kapısı açılacaktır. Çağa ve zamana yönelik mesajlarımızın hedefi gençlerimizdir. Yıkılmaz kale, düşmeyen inanç, geri adımı olmayan taarruz bilincidir gençlik. 

* Hayat basamaklarını sabırla tırmanan kim varsa güzel ahlakın yörüngesine girmiş demektir. Sınavlar gelip geçer, okullar gelip gider. Alınan karneler, sınav kaygıları günü gelince tebessümle hatırlanıyor. Mesele notların düşük ya da yüksekliği değildir. Ülkemizde 27 milyon öğrenci vardır. Bu sayı pek çok ülkenin nüfusundan fazladır.



“ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRACAĞIMIZ GÜNLER ÇOK UZAK DEĞİL”

* Zamanın ruhu neye işaret ederse etsin sahip olduğumuz beşeri cevherin adı Türk gençliğidir. Ümit ediyorum ki üniversite sınavını kaldıracağımız günler çok uzak değildir. Sayıları 1 milyonu aşan öğretmenlerimizi de kutluyor, başarılar diliyorum. Öğretmenler her şeyin en iyisini hak ediyor. 

* Geride kalan günlerde 2 toplantıda seçim sürecini değerlendirme fırsatımız oldu. Bu kapsamda 2 seçimde belirlenen stratejik hedeflere ulaşmanın memnuniyeti teyit edilmiştir. Zaman çalışma zamanıdır. Biz hedefleri büyük heves ve heyecanları küçük bir parti değiliz. Biz ufkun ötesine gözünü dikmiş, engelleri aşmış bugünkü davanın kutlu temsilcileriyiz. Görevlerimizi yerine getirmek maksadıyla bir günümüzün ötekiyle aynı olmamasına gayret ediyoruz. 

* Ülkemize güven saçmakla mecbur ve mükellefiz. Gayemiz insanımızın rızasını kazanmaktır. İnancımıza göre insan eşrefi mahlukattır. İnsana varmak için insanların arasından geçmek şarttır. Türkiye yeni bir seçime doğru ilerleme kaydetmektedir. MHP bu seçimlere hazırlık sürecini başlatmıştır. Birinci stratejik hedefimiz mevcut belediye başkanlarını muhafaza ederek yenisini eklemektir. 

CHP’Lİ BELEDİYELERİ HEDEF ALDI

* İstanbul 5 yılını kaybetmiş, tarihin gerisine düşmüştür. Aynı durum, İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Antalya için de geçerlidir. CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının ayak oyunlarından, parti içi hesaplardan çıkarların yarışından başka bildikleri tek şey yoktur. Her şey ortadır.

* Bayram sonrası Meclis’imizin bir süre daha çalışması kararlaştırılmıştır. Yeni bir anayasa ülkemize kazandırılmalıdır. Dünya genelindeki ekonomik sorunlar hepimizin malumudur. Hayat pahalılığı pek çok ülkeyi tesiri altına almıştır. 

HER ŞEYİ TADINDA YAPMAK GEREKİR: Hayat, okul-ev arasında değildir. Ya da sadece eğlenme, yeme içme bohemliliğinden ibaret de görülmemelidir. Her şeyi tadında yapmak gerekir. Zaman dediğimiz kesintisiz işleyen değirmen, insanı yıllar içinde öğütmekte, kimini unufak, kimi milletine hayırlı beşeri mamur haline getirmektedir. Hayat basamaklarını sabırla tırmanan, sevgiyi ve saygıyı rehber eden kim varsa güzel ahlakın yörüngesine girmiştir. Türk gençliği, güze ahlakın güven veren, aklın, güçlü amaç ve arzuların pırıl pırıl parlayanın kutup başıdır.  Sınavlar gelip geçer, okullar biter gider. Geçmişte hüzünle alınan karneler, kaygıyla girilen sınavlar tebessümle hatırlanıyor. Anılar geçidi merasim bölüğü gibi gözümüzün önünde canlanıyor.

BİZ GENÇLİĞİ SINAVLARLA, KARNELERLE BULMADIK

19 milyonu temel eğitim-öğretimde 8 milyonu yüzsek öğretimde olmak üzere 27 milyon öğrenci var. Pek çok ülkenin nüfuslarından fazla. Zenginlik de buradadır. Bize düşen, öğrencilerimizi ve gelecek nesillerimizi o sınavdan çıkarak bu sınava sokarak tekdüze öğretim mantığına havale etmemektir. Varoluşun sırrını çözme çabası göstermeden, ‘ne, nasıl, nerede, niçin ve ne zaman’ sorularına karşılıklar bulmadan atılacak her adım boşuna olacaktır. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmanın koçbaşı, gençlerimizdir.  Sapkın akımlarla başa çıkabilmenin ana cephesi Türk gençliğidir. Biz gençliği sınavlarla, karnelerle bulmadık, bu yolda da kaybetmeyiz, kaybedemeyiz. Umut ediyorum ki üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzakta değildir.

HEDEFİMİZ, MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI MUHAFAZA EDEREK, DAHA ÇOĞUNU EKLEMEK

Siyasi mücadelemizi şevkle sürdürmek durumundayız. Her an seçim olacakmış gibi bütün demokratik ihtimallere hazır olmalıyız. Seçimler tamamlanmış olsa da Türkiye yeni bir seçime gidiyor. Peş peşe eklemlenen seçim gündemi, milli iradenin tercihi ile noktalanmış olacak. MHP, bu seçimlere hazırlık sürecini başlattı. Birinci stratejik hedefimiz, mevcut belediye başkanlarımızı muhafaza ederek, daha çoğunu eklemektir. İkinci stratejik hedefimiz, Cumhur İttifakı’nın doğasına uygun hareket edip, muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyelerin makus hallerine son vermektir.

İSTANBUL, 5 YILINI KAYBETTİ

İstanbul, Ankara, İzmir, büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere; il belediyelerinin, ilçe ve belde belediyelerinin, Türkiye’nin yükselen itibarına uygun yönetilmesi tarihi önemdedir.  İstanbul, 5 yılını kaybetmiş, tarihin gerisine düşmüş, kaos, kriz ve karmaşa dünyanın en büyük Türk kentinin önünü kesmiştir. Aynı durum Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Mersin, Tekirdağ, Eskişehir, Muğla, Aydın, Hatay büyükşehir belediyeleri için de geçerlidir. CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının ayak oyunlarından, kongre hesaplarından başka bildikleri bir şey yoktur ve her şey ortadadır. Türk milleti, mahalli idarelerin üzerine düşen zillet gölgesinden kurtulmalıdır. CHP’nin ve diğer zillet partilerinin yönetimi altındaki belediyelerin, hürriyet ve haysiyetlerine kavuşmalarına şahit olacağız.

PARA POLİTİKALARININ İSTİKRARLI YAPISINA BAĞLI

MHP, yeni kabinenin ekonomi politikalarına ve enflasyonla mücadele kararlılığına güvenmektedir. Modern ekonominin sağlığı, para politikalarının istikrarlı yapısına bağlıdır. Ekonomi politikaları, bütünlük içinde uygulanıp, piyasa şartlarını dengelediği sürece başarılı olacaktır.

Bu Yazıya Tepki Ver