Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren: “Tahir Elçi davasında Ahmet Davutoğlu tanık olarak dinlensin”

davutoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2015 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi davasına devam ediliyor.

Mahkeme heyeti, Elçi ailesi ve avukatları, Türkiye Barolar Birliği ve dayanışma için katılım sağlayan baro başkanları, avukatlar, STK temsilcileri, medya mensupları duruşma salonundaki yerlerini aldı. Sanık polisler ve müdafileri duruşmaya SEGBİS üzerinden bağlandı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği  adına davaya katılma talebinde bulundu. Bursa Barosu başkanı Av. Metin Öztosun davaya katılma talebinde bulundu.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, ‘eksik ve etkisiz yürütülen’ Tahir Elçi soruşturmasında tanıkları işkenceyle ve bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirdiğini ve adil yargılamayı etkilediğini belirttiği savcı Kenan Karaca hakkında soruşturma açılması için suç duyurusunda bulundu

Nahit Eren, aynı zamanda Tahir Elçi cinayetine “siyasi suikast” diyen dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun mahkeme huzurunda tanık olarak dinlenilmesi talebinde bulundu.

Elçi ailesi avukatları 14 Temmuz 2021   tarihli ara kararlar uyarınca gönderilen müzekkerelerin yanlışlık ve eksiklik barındırdığını, kamera kayıtlarındaki eksikliğin nedenlerini ortaya konulması ve bu hususların açıklığa kavuşturulması için yeniden müzekkere yazılmasını talep etti.



Elçi ailesi avukatları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliğinin hazırlamış olduğu “araştırma raporunun” ara karara rağmen dosyaya celp edilmemesi nedeniyle müzekkere tekidi ve sanıkların delilleri karartma şüphesi taşımaları nedeniyle tutuklanmaları talebinde bulundu.

Elçi ailesi avukatları 6 Ocak 2016 tarihli bir polisin ihbar mektubuna göre “eylemi yapan örgüt mensuplarının istihbarat bağlantıları olduğu, bazı emniyet yetkililerinin durumu manipüle ettiği” şeklindeki kayda rağmen bu hususla ilgili hiçbir araştırma yapılmadığını beyan etti. Avukatlar, Tahir Elçi’nin katledilmesi sürecinde kimin kastı, kimin ihmali olduğu hususuna dair tüm talepleri tekrar ederek konuyla ilgili tutanaklarda sicil numaraları yazılı personellerin ve ihbar mektubunda bilgileri sunulan polislerin dinlenilmesini talep etti.

Bu Yazıya Tepki Ver