Dolar 23.30 oldu Mehmet Şimşek İngilizce seslendi

mehmet-simsek
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine başlar başlamaz Dolar’ın musluğunu açtı. Dolar dün Türk Lirası karşısında yüzde 7.7 değer kazandı. Bu sabaha da 23.30 seviyesinde başladı. Şimşek akşam saatlerinde yabancı yatırımcıya yönelik İngilizce paylaşım yaptı.

Dün yüzde 7’den fazla yükselen dolar, 8 Haziran 2023 sabahında 23,30 lira bandında işlem görüyor. Spot piyasada güncel fiyatlara göre Dolar 23,3203 lira, Euro 25,7154 lira, Sterlin 29,8961 lira Ruble 0,2845 lira,  İsviçre Frangı 25,6436 liradan el değiştiriyor.

İLKELERİMİZ ŞEFFAFLIK, TUTARLILIK VE HESAP VEREBİLİRLİK OLACAK

Yeni ekonomi modeline ilişkin ayrıntı veren Mehmet Şimşek, İngilizce olarak yaptığı paylaşımında şunları söyledi :

5 yıllık bir aradan sonra, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yemin ederek ayrı bir onur ve ayrıcalığa sahip oldum. Bu sıfatla halkımıza hizmet etme sorumluluğunu bana emanet eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a minnettarım. Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye yaratmak için yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır.

Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken, öngörülebilirliği artırmak için kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz. Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır.

TÜRKÇE ‘SABIR’ MESAJI

Şimşek, Twitter hesabından Türkçe olarak yaptığı paylaşımda da vatandaşlara “sabır” mesajı verdi.



Şimşek, şöyle yazdı:

“Bugün TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederek görevimize başlamış bulunmaktayız, Allah utandırmasın. Hükümetimizin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Plan ve program dahilinde, belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde emin adımlarla çıktığımız bu yolda hedeflerimize inşallah herkesin desteğini alarak ulaşacağız. Ancak biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var. Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz.”

Bu Yazıya Tepki Ver