Domuz eti yemeden önce besmele çeken fenomene 2 yıl hapis cezası verildi

endonezya-da-domuz-eti-yemeden-once-besmele-ceken-16350176_3358_m.jpg
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endonezya’da 33 yaşındaki TikTok fenomeni Lina Lutfiawati, Tiktok hesabından paylaştığı videoda domuz eti yemeden önce besmele çekti. Hakkında dini değerlere hakaret ve nefret körükleme suçlarından dolayı dava açılan Lina, mahkeme tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezasının yanı sıra 16 bin 245 ABD doları para cezası verilen Lina, bu parayı zamanında ödemezse hapis cezası üç ay uzayacak.

“BİSMİLLAH” VİDESUNU YAYINLADI

Lina Mayıs ayında, domuz derisi yemeden önce “Bismillah”dediği bir video yayınladı. O sırada Endonezya’nın geri kalanının aksine Hindu nüfusunun çoğunlukta olduğu turistik bir bölge olan Bali’de tatilde bulunuyordu. Lutfiawati, domuz etini merak ettiği için denediğini söyledi.

 

 



Milyonlarca izlenmeye ulaşan video ağır eleştiri aldı. Şikayet üzerine Lina hakkında “nefret dolu bilgiyi yaymak ve etnik köken, din ve ırk üzerinde düşmanlık oluşturmak” suçlarından soruşturma açıldı. Başta Müslüman dini kuruluşu olan Ulema Konseyi olmak üzere ülkedeki mufazakarlar Lina’ya sert tepki gösterdi. Fenomen isim 2 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme Lina’ya 16 bin 245 ABD doları para cezası da verdi. Lina, bu parayı zamanında ödemezse hapis cezası 3 ay uzayacak.

2 MİLYON TAKİPÇİSİ VAR

Müslüman olan Lina, Hint Bollywood filmlerine olan sevgisi nedeniyle Hint adını benimseyen Lina Lutfiawati ismini aldı. 2 milyonun üzerinde TikTok takipçisi bulunan fenomen Hindistan’da da bir işletmeye sahip.

Bu Yazıya Tepki Ver