Dövme kalp krizini tetikliyor

saglikmanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğuştan kalp hastalığı olanlar, kalp kapak hastalığı olanlar, kalbin astarında iltihaplanma riski olanlar, alerji hastaları ile sedef hastalığı ve diğer cilt hastalıkları olanlar dövme yaptırmamalı

Dövmeler sıradan hale gelse bile renk enjeksiyonları zararsız değil. Dövmeli kişilerin yüzde 0.5 ila 6’sında enfeksiyon meydana geliyor. Kalp hastaları üzerindeki etkiler ciddi olabilir: Mikroplar büyük kan dolaşımına yayılırsa kalp gibi diğer organlara da saldırabilir. Alman Kalp Vakfı Bilimsel Danışma Kurulu’ndan Thomas Meinertz, “Bakterilerin hastalıklı veya ameliyatlı kalp kapakçıklarını enfekte etmesi özellikle kolay” dedi.

Dövme sonrası enfeksiyonların çeşitli nedenleri var: İşlem cilde zarar verir ve virüsler veya bakteriler kontamine dövme mürekkepleri, çözücüler veya iğneler yoluyla vücuda girebilir. Dövme yaptıran kişinin cildi dezenfeksiyona rağmen aseptik olmasa bile enfeksiyonlar oluşabilir. Streptokoklar, mantarlar, uçuklar veya papillomavirüsler gibi patojenler yaraya girdiğinde sorunlu hale gelir. Sonuç, iltihaplanmadır.

Mikroplar kan ve lenf sistemi yoluyla derinin daha derin katmanlarına girerse, apse gibi ciddi iltihaplar gelişir. Mikroplar büyük kan dolaşımına taşınırsa ve böylece vücudun çeşitli organlarına ulaşırsa sonuçlar daha da dramatik olur. Meinertz, “Daha sonra endokardit, genellikle bakterilerin neden olduğu, kalbin iç zarının iltihaplanması olan kalpte gelişir. Bu enfeksiyon yaşamı tehdit eder ve genellikle kalp ameliyatı ve hatta ölümle sonuçlanır” diye konuştu.

Kırmızı renk alerji yapabilir

Dövmede kimyasalların renkli spektrumu, ciddi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Özellikle kırmızı pigmentler, aynı zamanda nikel, krom, manganez ve formaldehit alerji tetikleyicileri olarak bilinmekte. Çoğu durumda, alerjiler lokal kalır ve kızarıklığı, kaşıntıyı ve yanmayı tetikler.



Bu Yazıya Tepki Ver