Dünya yılda 50 bin ton kilo veriyor

egitimdünya
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanlar göbek yapıyor dünya zayıflıyor. Yer kürenin kütlesi yaklaşık 5.97 milyar trilyon ton.  Yılda 50 bin ton kütle kaybı ile 120.000 trilyon yıl sonra dünya tamamen ortadan kalkacak

Dünyanın zayıfladığı ortaya çıktı. Science Focus, bilim adamlarının dünyanın uzaydan gelen meteorik toz ve enkaz birikiminden her yıl yaklaşık 40 bin ton malzeme kazandığını tahmin ettiğini yazdı. Ayrıca her yıl dünya atmosferinden uzaya yaklaşık 95 bin ton hidrojen gazının kaybolduğu tahmin ediliyor.

Dünyanın çekirdeğindeki radyoaktif bozunmadan kaynaklanan kütle kaybı (yılda yaklaşık 160 ton) ve atmosferden helyum kaybı (yılda yaklaşık 1.600 ton) gibi başka süreçler olsa da bunlar küçük etkilerdir. Dünya yörüngesine fırlatılan kütle miktarı, birkaç yüz ton mertebesinde.

Bu nedenle makul bir tahmin, dünyanın her yıl 50 bin ton kütle kaybettiğini varsayıyor. Kulağa çok geliyor. Ancak dünyanın kütlesi yaklaşık 5.97 milyar trilyon ton olduğu için, bu tükenme hızında tamamen ortadan kalkması yaklaşık 120.000 trilyon yıl alacaktır.

Bu Yazıya Tepki Ver