Ellerini çekecekler

FILISTIN
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Örgütün önde gelen liderlerinden biri, İsrail’in Kudüs’teki El Aksa Camii ve Filistinli sakinlerin evlerinden çıkartılmak istendiği Şeyh Cerrah mahallesinden çekilmeyi kabul etiğini öne sürdü

İsrail ile Hamas, yerel saatle Cuma sabaha karşı 02.00’de çatışmalara son verme konusunda uzlaşırken tedirginlik sürüyor. Birleşmiş Milletler, ABD’nin yanı sıra Katar ve Mısır gibi bölgesel güçlerin devreye girmesiyle sağlanan ateşkes konusunda detaylar belli olmaya başladı. İsrail Başbakanlık Bürosu’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in çatışmaların durdurulmasını “karşılıklı ve koşulsuz” olarak kabul ettiği belirtildi.

MISIR HEYET GÖNDERECEK

Hamas’ın önde gelen liderlerinden biri ise BBC’ye İsrail’in Kudüs’teki El Aksa Camii ve Filistinli sakinlerin evlerinden çıkartılmak istendiği Şeyh Cerrah mahallesinden “ellerini çekmeyi” kabul ettiğini belirtti. Dünya liderleri bir süre limiti bulunmayan ateşkesin kalıcı olmasını umduklarını açıkladı. Mısır, ateşkesin gözlemlenmesi için biri Tel Aviv’e, diğeri de Gazze’ye iki heyet göndereceğini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver