Erdoğan: “2018’de seçilen Cumhurbaşkanı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır” 

recep tayyip erdoğan tügva
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Bırakın eski Türkiye oyunlarını, meydana çıkın; zaman kaybediyorsunuz” 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Altılı Masa’nın “Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır” açıklamasını yapmasına “Aday çıkaramadılar, bizim adaylığımıza laf söylüyorlar; Türkiye, 2018 seçimleriyle birlikte yeni yönetim sistemine geçti. Kronometreyi sıfırladı. Aklen de hukuken de fiilen de 2018’de seçilen Cumhurbaşkanı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır” sözleriyle yanıt verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha aday olmasının Anayasa’ya uygun olup olmadığına yönelik eleştirilere ve Altılı Masa’nın bu konuyu da içeren bildirisine ilk yanıtı verdi. 

Erdoğan, “Bunca zamandır bizim adaylığımıza karşı çıkmak akıllarına gelmemiş, hep seçim sandığının işaret etmişlerdi. E, 4,5 yıldır cumhurbaşkanıyız. Öncesi var. Aklınız neredeydi ya? Niye şimdiye kadar bunları söylemediniz?” diye konuştu. 

Erdoğan, CHP’nin “Yeter, söz milletindir” sloganını kullanması hakkında da “Bir de utanmadan ‘Yeter söz milletindir’ diye afiş asıyorlar. Menderes, bu sözü onların ağa babalarına karşı söylemişti. Menderes, dün tek parti faşizmine yeter demişti. Biz de küresel vesayet odaklarının desteğiyle aynı faşizmi hortlatma peşinde koşanlara yeter diyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Kendileri aday çıkaramıyorlar, bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar”

Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Masayı kurdular ama masadan bir türlü aday çıkartamadılar. Baktılar kendileri masadan aday çıkaramıyor bu defa bizim adaylığımıza çamur atmaya başladılar. Halbuki biz aylardır karşımıza kimi çıkartacaksanız çıkartın söyleyin de milletin huzurunda yarışalım dedik. Bir yılda bir aday çıkartmayı beceremeyenler, kendi sünepeliklerinin üzerini örtmek için şimdi istikameti başka tarafa çevirdiler. Bunca zamandır bizim adaylığımıza karşı çıkmak akıllarına gelmemiş, hep seçim sandığının işaret etmişlerdi. E, 4,5 yıldır cumhurbaşkanıyız. Öncesi var. Aklınız neredeydi ya? Niye şimdiye kadar bunları söylemediniz?



“2018’de seçilen Cumhurbaşkanı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır” 

Türkiye, 2018 seçimleriyle birlikte yeni yönetim sistemine geçti. Kronometreyi sıfırladı. Aklen de hukuken de fiilen de 2018’de seçilen Cumhurbaşkanı yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır. 

Yeni sistemdeki devlet başkanının sıfatını cumhurbaşkanı olarak muhafaza ettik. 3 5 medya şovmeni hariç, yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olduğumuza dair hiçbir itiraz yapamadılar. Altılı Masadakiler bir yıl sonra bir anda aydınlanma yaşamışlar, seçim günüyle ilgili kaos senaryolarına sarılmaları, kaybetme korkusunun yüreklerini sardığını gösteriyor. Korkmalarına gerek yok, biz milli iradenin üstünlüğü dışında yol yöntem kabul etmeyiz, bütün rakipleri sandıkta yendik.

“Utanmadan, ‘yeter söz milletindir’ diye afiş asıyorlar” 

Tarihleri vesayetle, darbeyle dolu olanlar, milli iradenin gücüne akıl erdirmekte zorlanıyor. Bir de utanmadan ‘Yeter söz milletindir’ diye afiş asıyorlar. Menderes, bu sözü onların ağa babalarına karşı söylemişti. Menderes, dün tek parti faşizmine yeter demişti. Biz de küresel vesayet odaklarının desteğiyle aynı faşizmi hortlatma peşinde koşanlara yeter diyoruz. Menderes, milli iradeyi hiçe sayarak ülkenin siyasi ve ekonomik kaynaklarının sömürülmesine, baskı ve zulüm düzenine yeter demişti. Biz de bugün milli iradenin tercihleri yerine Altılı Masa’da çevrilen dış destekli film fırıldaklarla siyaset mühendisliğine soyunanlara yeter diyoruz. Millet iradesinden umudu kesenler, masanın iradesinden medet umuyor. Ne olacak sizin haliniz ya? Yazık yazık, çok yazık. 

Dün sivil ve askeri vesayet düzenine, darbe ve terör ihanetlerine nasıl son verdiysek, 14 Mayıs’ta masa vesayetini sandığa gömecek, ülkemizi uzaktan yönetme hevesinde olanları hüsrana uğratacağız. Altılı Masa’nın etrafında yer alanların hepsini toplayın, üstüne PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütlerinin gizli açık uzantılarını koyun. Bakalım hepsi birden milli iradenin gücünün karşısında ne ifade edecek?

Bunların tamamı bir araya gelse, geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin Türkiye yüzyılı vizyonu yanında hiçbir şey ifade etmez. 

“Bırakın eski Türkiye oyunlarını, meydana çıkın; zaman kaybediyorsunuz” 

Bırakın eski Türkiye oyunlarını, meydana çıkın. Zaman kaybediyorsunuz. Bırakın bu tek parti faşizmi özentisi dalavereleri de sandığa gelin. Küresen emperyalizmin vesayet aracı olmaktan vazgeçin, millete gidin. Meclis’i devre dışı bırakmaya çalıştınız yapamadınız, FETÖ’cülerin kumpaslarına alet oldunuz, başaramadınız, PKK’nın çukur eylemlerine umut bağladınız, hüsrana uğradınız. Güney sınırlarımızdaki karmaşadan bir şey çıkar mı diye beklediniz o da olmadı. Ekonomik tetikçilerin faiz kur enflasyon operasyonlarından medet umdunuz, o badireyi de atlattık. Bakmadıkları tek yön, milletin gözü, talepleri, beklentisi. Biz hep milletimizle yol yürüdük. Milli iradenin gücünün üzerinde güç tanımadık. 

Onların yuvarlak masada dönüp durduğu 1 yılda biz 49 il ziyareti yaptık. Yurt dışında ülkemizin haklarını savunduk, onlar bir masanın etrafında tur atmanın ötesinden geçemediler. 

Biz 6 kişi bir cumhurbaşkanı yöneteceğiz o da ülkeyi yönetecek diye övünüyorlar bir de! Türkiye’yi milli irade yerine kendi vesayet düzemizile yönetmek istiyoruz dediler. Bu zırvaları bırakın dedik. 

Biz tüm bu zırvalara, ihtiras fırtınalarına karşı yeter diyoruz, sözün de kararın da geleceğin de millete ait olduğunu söylüyoruz. 

14 Mayıs’ta söz de karar da gelecek de milletindir diyerek Türkiye yüzyılını birlikte inşa ediyor muyuz? 

Laf değil, icraatten bahsediyoruz, Bay Kemal sen ne anlatacaksın?”

Bu Yazıya Tepki Ver