Erdoğan Kızılay’ı eleştirenleri hedef aldı! “Bunlar vatan haini”

recep tayyip erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), AFAD ve Kızılay’a yönelik eleştirilere ‘vatan haini’ diyerek yanıt verdi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından deprem bölgesine geç gelen AFAD ve ‘çadır satışı’ ile ortaya çıkan Kızılay başta depremzedeler olmak üzere vatandaşların tepkisi çekti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin müdahalede ise geciktirilmesi yine eleştirilere neden oldu.

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde yandaş ATV, A Haber, A Para ortak yayınına katıldı. Erdoğan depremlerin ardından TSK, AFAD ve Kızılay’ yeterli çaba gösterilmediğine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

“BUNLAR NE MİLLİDİR, NE YERLİDİR”

Erdoğan, “TSK’ye yönelik eleştirilen sadece depremle ilgili olduğunu mu düşünüyorsunuz? AFAD ve Kızılay’a yönelik eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bunlar ne millidir, ne yerlidir. Ağır olacak kusura bakmayın. Askerimize bu tür hakarette bulunan vatan hainidir Bunların vatanını sevmek, milletini sevmek gibi derdi yok. Bunlar vatan haini, asker düşmanı, polis düşmanıdır. Bütün bunlar bay bay Kemal’in kimi ziyaret ettiği belli. Terörün parlamentodaki uzantılarını ziyaret etti. Bu uzantıları ziyaret eden ana muhalefetin başı acaba buradan ne elde edecek. Kandil, onların ne tür açıklamalar yaptığı ortada olduğu gibi biz demek ki devlet olarak doğru yoldayız.”



Bu Yazıya Tepki Ver