Erdoğan Konuştu savcılar harekete geçti

erdğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü konuşmasında Sedat Peker’le ilgili “Ülkemize getirip yargıya teslime edene kadar peşlerini bırakmayacağız” demişti. Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin Bakan Soylu’ya ‘açık destek’lerinin ardından Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yayımladığı videolar ile Türkiye’nin gündemini derinden sarsan Sedat Peker hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Başsavcılık’tan yapılan açıklamada, şüpheli hakkında 2021/100993 numaralı dosyası üzerinden soruşturma yürütüldüğü belirtilerek “Şüpheli Reis Sedat Peker’in yurt dışında firari olması sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi doğrultusunda, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 26 Mayıs 2021 tarih ve 2021/6114 Değişik İş sayılı kararıyla yakalanmasına karar verilerek, hakkında yakalama emri düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.

SAHİP ÇIKMIŞTI

Erdoğan, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu hedef alan saldırıların gerisinde, ülkemizde sağlanan bu huzur ve güven ikliminden duyulan bir rahatsızlık olduğunu biliyoruz. Terör örgütleri gibi, suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanındayız ve yanında olacağız” demişti.

CHP’YE YÜKLENDİ

Bugün ise Yassıada’da konuşan Erdoğan, CHP’nin suç çeteleriyle aynı kulvarda olduğuna vurgu yaparak, “Yalan, iftira, takoz siyasetiyle eser ve hizmet yarışına girilemez. CHP işte bu yüzden girdiği her seçimi kaybediyor. Oy oranını yüzde 25’lik bir oranın üstüne taşıyamıyor. Faşistliğiyle, yatırım düşmanlığıyla, beceriksizliğiyle, hırsızlığıyla, terör örgütleri ve suç çeteleriyle aynı kulvarda yürüyüşüyle CHP apaçık ortadadır” diye konuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver