Erdoğan, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze töreninde

recep tayyip erdoğan ismailağa mahmut ustaosmanoğlu cenaze
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze töreninde yer kapmak isteyen on binlerce kişi sabah saatlerinde Fatih Camii’ne akın etti. Erdoğan cenazede yaptığı konuşmada, “İmam hatipte öğrenciyken kendisini dinlerdik” dedi.

Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa cemaatinin liderlerinden 93 yaşındaki Mahmut Ustaosmanoğlu, önceki gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ustaosmanoğlu, öğle namazına müteakip Fatih Camisi’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından defnedilecek.

Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Fatih Camii’ne çıkan yollar da trafiğe kapatıldı.

Törene katılmak için geceden gelenler bile vardı. Çok sayıda kişi geceye İsmailağa Camii’nde geçirdi.

Cenaze törenine saatler kala, binlerce kişi camiye akın etti. Sabah saat 10.00’da camilerin kapıları açıldı. Bir saat içinde cami doldu. Adım atılacak yer bile kalmadı.



İsmailağa, ölen liderleri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesine kadınların katılmamasını istedi. Yapılan açıklamada, Ustaosmanoğlu’nun kadınların cenazelere katılmasına ‘razı olmadığı’ ifade edildi.

Mahmut Ustaosmanoğlu cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Ustaosmanoğlu’nun defnedileceği alanda son hazırlıklar yapıldı.

ERDOĞAN CENAZEDE KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cenazede açıklama yapan Erdoğan, “İlim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben Hoca Efendi Hazretleri’ni 65-66’lı yıllarındayken Fatih İmam Hatip’te öğrenciyim, cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii’ne gelir kendisini dinlerdik, orada kendisiyle müşerref olurduk. Gerçekten bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca Efendi Hazretleri’nin şarktan garba uzayan bir mücadele ve bu mücadelede de farz, sünnet bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz.” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver