Erdoğan’dan İYİ Parti’ye zeytin dalı: “Temenni ederiz ki…”

recep-tayyip-erdogan-meral-aksener
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endenozye’da düzenlenen G20 zirvesinden dönüşünde, uçakta çok çarpıcı açıklamalara imza attı. Bu açıklamalardan en ilginci ise İYİ Parti ile ilgili sözleri oldu.

thumbnail
İlgili Haber
Meral Akşener’den Erdoğan’a yanıt: “Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık bundan sonra da olmayacağız”
thumbnail
İlgili Haber
Erdoğan’ın İYİ Parti’ye çağrısına Altılı masadan yanıt: “Tarzan zorda…:)”
thumbnail
İlgili Haber
Erdoğan’dan muhalefete: “Şu anda bunlar PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı?”

Uçakta, Halime Kökçe’nin “İstiklal Caddesinde hain terör saldırısı gerçekleşti ve bu hepimizi derinden etkiledi. Türkiye olarak birlik ve beraberlik mesajı verdik kuşkusuz. Ama daha önceki saldırılarda olduğu gibi, yine CHP başta olmak üzere muhalefet partileri, terör örgütünü kınamak, lanetlemek yerine ‘hükümete yarıyor’ düşüncesiyle bir anlamda devleti suçlayan bir tutum sergiledi. Bazı basın kuruluşlarından da benzer yaklaşımlar söz konusu oldu. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyoruz.” açıklamasına cevap veren Erdoğan, beklenenin aksine, İYİ Parti ile ilgili son derece olumlu bir görüş ortaya koydu.

“İYİ Parti’nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi düşündürücü. Temenni ederiz ki…”

İYİ Partiyi diğer muhalefet partilerinden ayırarak yorum yapan Erdoğan, “Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, 6’lı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İYİ Parti’nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir.” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver