Erdoğan’dan “Mossad operasyonu” açıklaması: Teşkilatımız cevabımızı çok net şekilde vermiştir

Unknown
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 97’nci Kuruluş Yıl Dönümü için düzenlenen etkinlikte konuştu.

Görevde olduğu 21 yılda kritik günler geçirdiklerini söyleyen Erdoğan, “Tüm bu süreçlerde MİT mensuplarımızın sadece gayretlerine, cesaretlerine değil, aynı zamanda yüksek vazife şuurlarına, analiz kabiliyetlerine de bizzat şahitlik ettim.” ifadelerini kullandı

“Birilerinin iddialarının aksine, ülkemizde bir eksen kayması yaşanmamış; bilakis uzun arayışlardan sonra ülkemiz asıl eksenini bulmuştur. Bu eksenin adı da Türkiye eksenidir.” diyen Erdoğan, Türkiye’nin çıkarlarını cesaretle savunduklarını ifade etti.

“MİT nefes aldırmıyor”

Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine düzenlenen operasyonların bunun bir kanıtı olduğunu anlatan Erdoğan, “MİT, yaygın kaynak ağı ve ileri teknolojiye sahip imkanlarıyla teröristlere nefes aldırmıyor. Suriye ve Irak’taki nokta operasyonlarımızla PKK’nın sözde lider kadrosunu inlerinden çıkamaz hale getirdik.” şeklinde konuştu.

Mossad’a operasyon: Cevabımız çok net verilmiştir



Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad’a yönelik düzenlenen operasyona da değindi. Erdoğan, “Ülkemizdeki casusluk şebekesini ortaya çıkaran teşkilatımız, bizi tehdit edenlere cevabımızı çok net şekilde vermiştir.” diye konuştu.

Uygulama uyarısı: Devletimiz artık harekete geçmeli

Erdoğan konuşmasında üst düzey kamu görevlilerinin akıllı telefon kullanımına ilişkin bir de uyarıda bulundu.

Kamu görevlilerinin yabancı mesajlaşma uygulamalarını kullandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, personel arasında bu uygulamalar aracılığıyla bilgi ve belge paylaşıldığını belirterek, bu durumun bir güvenlik açığı oluşturduğunu söyledi. Erdoğan, “Bu konuda devletimizin artık harekete geçmesi gerektiği inancındayım.” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver