Erdoğan’dan Taliban’a kız çocukları ve eğitim tepkisi: “Kızlar eğitimini almalı, onlara mani bir şeyi kimse bize İslam’la tanımlamasın”

burka-afganistan-kadın
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Afganistan’da kız çocuklarının ve kadınların eğitim hakkını engelleyen Taliban’a tepki gösterirken, “Kızlar eğitimini almalı, onlara mani bir şeyi kimse bize İslam’la tanımlamasın” dedi. Erdoğan, “bu işin takipçisi olacağını” söyledi. 
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ,‘’Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı’’nda konuştu. 
Afganistan’da kız çocuklarının eğitimine yönelik yasakları, “gayri insani ve gayri İslami bulduğunu” söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bir defa bizim dinimizde böyle bir şey yok. Bu kızlar, buralarda eğitim-öğretimini almalıdır. Onlara mani bir şeyi kimse İslam’la bize tanımlamasın, anlatmasın. İslam böyle bir şeyi kabul etmiyor. Tam aksine, ‘ilmi tahsis edin’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Bu işin takipçisiyiz, takipçisi olacağız.” 
Erdoğan, sığınmacıların dönüşü hakkında, “Terörden temizleyerek, emniyetli hale getirdiğimiz bölgelere şimdiye kadar ülkemizden yaklaşık 550 bin sığınmacı geri dönmüştür. Rusya, Suriye ve Türkiye olarak bir süredir yürüttüğümüz diplomatik temaslar, meyvesini verdikçe bu sayılar daha da artacaktır” dedi. 
Başörtüsü düzenlemesinin de aldığı anayasa teklifi hakkında ise Erdoğan,  “Meclis, üzerine düşeni yerine getirmezse son sözü milli irade söyleyecek. Hangi siyasi partiden olursa olsun hiçbir milletvekilinin sorumluluktan kaçarak böyle ağır bir vebalin altına girmeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver