Erdoğan’ın 3. dönem adaylığı tartışması | Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Hileli yollarla Erdoğan’ın önünü kesme çabası

Mehmet Uçum
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 14 Mayıs 2023’te yapılması öngörülen seçimler öncesinde yeniden gündeme gelen “en fazla iki kez seçilebilme” kuralına ilişkin tartışmaları değerlendirdi. 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçiminin eski sistem ile 2018’deki seçimin ise yeni sistemle yapıldığını belirterek “Bir kanunun istisnai olarak geçmişe etkili olabilmesi için kanunda bu konuda açık hüküm olması gerekir” görüşünü savundu.

Uçum, HaberTürk’te kaleme aldığı yazıda, “Asıl amaç geçmişte de denendiği gibi hileli yollarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü kesme çabasıdır. Çünkü 2023 seçimlerinde yeniden aday olacağı kesinleşen Sayın Erdoğan’ın yeni sistemdeki ikinci dönemini de kazanacağı çok güçlü bir öngörüdür. Atatürk’ten sonra ilk kez hem Ülke Liderliği pozisyonunu ihya etmeyi başarmış hem de Atatürk’ün Tam Bağımsız Türkiye hedefi konusunda çok büyük bir ilerleme kat etmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı girdikleri seçimlerde her seferinde yenilenler Sayın Erdoğan’ın karşısında 2023 seçimlerinde de aynı akıbete uğrayacaklarını kabullenmiş görünüyorlar. Demokratik muhalefet yapmak yerine, Türkiye karşıtı olan uluslararası partnerleriyle birlikte kumpas siyasetine gönüllü yazılanlar, bu kez de hileli bir yolla hukuku kullanarak ve hukukun üstüne basarak Ülke Lideri’nin önünü kesmeye ve Tam Bağımsız Türkiye hedefini zaafa uğratmaya çalışıyorlar. Toplumsal irade, ülke gerçekliği, dönemsel koşullar ve bu yollara tevessül edenlerin yetersizlikleri gözetildiğinde bu tür kumpasların işlemesi artık mümkün değildir. Ayrıca bu hileli muhalefet biçimine, hukuk içinde bir alan açılması da zaten söz konusu olamaz.” ifadesini kullandı. 

Bu Yazıya Tepki Ver