Facebook’un ikiyüzlülüğü

facebook
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan basını, sosyal medya organına “Facebook Soykırımcı Komünist Çin’in 751 milyon takipçiyi etkilemesine izin veriyor” eleştirisini yönetti.

Facebook’a “Çin’in soykırım rejiminden devlet kontrolündeki propaganda hesaplarının gelişmesine izin veriyor” suçlaması yöneltildi. ABD basını, “751 milyondan fazla takipçisi olan Facebook’taki kırk hesap, Çin devlet kontrolündeki medya kuruluşları tarafından yönetiliyor. Karşılaştırma için, 751 milyon, CNN, Fox News, The New York Times, ABC News, NBC News, The Washington Post ve CBS News’in Facebook’ta toplam takipçi sayısından (kabaca 117.500.000) altı kat (6.39 kat) daha fazladır” diye yazdı.

Facebook’un ikiyüzlülüğü de şöyle deşifre edildi: “Facebook İran devlet kontrolündeki medyaya bağlı dezenformasyon ağlarını kapattı ve Rus devlet kontrolündeki medyaya ait hesapları kaldırdı. Çin hükümeti ve Çin merkezli bilgisayar korsanlarıyla bağlantılı olduğu iddia edilen çok fazla olmasa da devlet kontrolündeki medya olarak etiketlenmeyen medya hesaplarını bile kaldırdı. Ancak Facebook, Çin devlet kontrolündeki medyaya, gönderilerinde öne sürülen iddialar ne kadar tuhaf olursa olsun, propaganda yapma izni verdi.”

Bu Yazıya Tepki Ver