Faizler ABD’yi de karıştırdı

psaki
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, “faiz oranlarında potansiyel artışın geçici olacağını söylerken, “faiz oranlarının biraz artması gerekebilir” açıklamasıyla piyasaları dalgalandıran ABD Hazine Bakanı Yellen sözlerinden U dönüşü yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden yönetiminin enflasyonist riskleri çok ciddiye aldığını ve önerdikleri ekonomik planların bu riskleri hesaba kattığını söyledi. Hazine Bakanı Yellen’in ekonominin aşırı ısınmasının engellenmesi için bir miktar faiz artırımı gerekebileceği yönündeki sözlerinin sorulduğu Psaki, Başkan Biden’in Hazine Bakanı ile görüşbirliği içinde olduğunu, faiz oranlarını yakından izleyen uzmanlarla birlikte çalıştıklarını da vurguladı.

Psaki ayrıca, uzmanların görüşlerinin faiz oranlarında potansiyel artışın geçici olacağı ve önerilen yatırım harcamalarının faydalarının herhangi bir potansiyel riskin çok ötesinde olacağı yönünde olduğunu da belirti.

Yellen’den U dönüşü

“Ekonomimizin aşırı ısınmadığından emin olmak için faiz oranlarının biraz artması gerekebilir” açıklamasıyla piyasaları dalgalandıran ABD Hazine Bakanı Yellen ise, “Fed’den faiz artırımı beklemiyorum ya da bu konuda tavsiyede bulunmuyorum. Fed’in enflasyonla başa çıkabilecek araçları var. Destek paketinin ekonomide aşırı ısınmaya neden olacağını düşünmüyorum” diyerek,

 



Bu Yazıya Tepki Ver