Fenerbahçe Devler Ligi’ne veda etti

Fenerbahçe Dinamo Kiev
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçında Dinamo Kiev’e 2-1 mağlup oldu.

İlk maçtan da 0-0’lık beraberlikle ayrılan sarı lacivertlier, bu sonuçla Şampiyonlar Ligi 2. eleme turuna veda etti. Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turundan itibaren devam edecek.

JESUS’TAN TEK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus, eşleşmenin ilk maçına göre 11’inde zorunlu tek değişiklik yaptı. Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmada ilk maçta sakatlık yaşayan Serdar Aziz’in yerine Marcel Tisserand’ı ilk 11’de sahaya sürdü.

68 yaşındaki çalıştırıcı, kalede Altay Bayındır’ı görevlendirirken, savunma dörtlüsü Bright Osayi-Samuel, Marcel Tisserand, Attila Szalai ve Ferdi Kadıoğlu’ndan oluştu. Savunmanın önünde Willian Arao’yu oynatan Jesus, orta alanın sağında İrfan Can Kahveci solunda ise Diego Rossi’ye şans verdi. Orta alanın ortasında İsmail Yüksek görev alırken, forvette Joshua King ve Enner Valencia gol ayakları oldu.

İRFAN CAN DİREĞE TAKILDI



Taraftarının da desteğiyle maça çok hızlı giren Fenerbahçe, ilk yarının tamamına yakınında oyuunun hakimi olurken bir çok pozisyon da yakaladı. Sarı lacivertlilerin yakaldığı en net gol pozisyonu ise 20. dakikada geldi. Kazanılan serbest atışta topun başına geçen İrfan Can Kahveci’nin vuruşunda, meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

FENERBAHÇE 10 KİŞİ KALDI, PENALTI KAÇTI

Fenerbahçe’de İsmail Yüksek 53. dakikada ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kalınca sarı lacivertliler 10 kişi mücadele etti. Dakikalarda 57’yi gösterirken Vitali Buyalsky’nin golü Dinamo Kiev’i 1-0 öne geçirdi. Ancak pes etmeyen Fenertbahçe, 70. dakikada penaltı kazandı. Penaltıyı yaratan Enner Valencia, atışın da başına geçerken, kaleci Bushchan gole izin vermedi.

SZALAI MAÇI UZATMALARA TAŞIDI

Ancak pes etmeyen Fenerbahçe’de 89. dakikada sahneye çıkan Attila Szalai çıktı. Kullanılan köşe vuruşunda arka direkte kendini unutturan Macar savunmacı, düzgün bir kafa vuruşuyla skora dengeyi getirdi ve maçı uzatmalara taşıdı.

Ancak 114. dakikada Karavaev’in attığı gol, Dinamo Kiev’i 2-1 öne geçirdi ve Ukrayna temsilcisi adını bir üst tura yazdırdı.

RAKİP SLOVACKO

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Dinamo Kiev’e elenen Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turundan itibaren devam edecek. Sarı lacivertlilerin bu turdaki rakibi Çekya temsilcisi Slovacko olacak.

Bu Yazıya Tepki Ver