FIBA, Prag’daki Türk bayrağı skandalı hakkında açıklama yaptı!

fiba bayrak spor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FIBA, ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’nin Prag’da Türk bayraklı kutlama yapmasına izin verilmemesi konusunda açıklama yayınladı.

Kadınlar Euroleague’de finale kalarak Fenerbahçe Alagöz Holding’in rakibi olan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, USK Praha maçından sonra Türk bayraklı kutlama gerçekleştirmek istedi. Ancak Prag’daki yetkililer, oyuncuların elinden Türk bayrağını alarak kutlamaya engel oldu. FIBA, Prag’daki maçtan sonra yaşananlarla ilgili açıklama yayınladı.

Mersin temsilcisi, Çekya’nın başkenti Prag’daki Final Four maçında USK Praha’yı 78-58’lik skorla devirdi. Ancak maçın ardından bir skandal yaşandı. Güvenlik görevlisinin engellemesine rağmen Türk bayrağı açan oyunculara, bir başka yetkili izin vermeyerek bayrak açarak sevinemeyeceklerini dile getirdi. Bunun üzerine oyuncular, formalarındaki Türk bayrağını gösterdi.

Çekya’ya giden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yaşananlara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Abdullah Özyiğit, “Şanlı Türk Bayrağı’mızı sahaya almadılar ama ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesinin kahraman yıldızları formalarındaki Türk Bayrağı’yla göğsümüzü kabarttı. Sizlerle gurur duyuyorum kızlar” ifadelerini kullandı.

FIBA’DAN TÜRK BAYRAĞI AÇIKLAMASI

Yaşananların ardından resmi bir açıklama yapan turnuva organizatörü FIBA, yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. FIBA’nın saha kurallarındaki bir maddenin, yetkililer tarafından yanlış yorumlandığını açıklayan FIBA, USK Praha kulübünün Mersin ekibinden özür dilediğini belirtti.

FIBA’nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:



“FIBA Avrupa, Türk kulübü CBK Mersin Yenişehir oyuncuları ile EuroLeague Kadınlar Dörtlü Finali 2023 ev sahibi kulübü ZVVZ USK Prag’ın organizasyon komitesi üyesinin karıştığı bir olay olduğunu kabul ediyor.

Ev sahibi kulüp ile Mersin arasında oynanan maçın sona ermesinin ardından, bir kişi, bir seyircinin kutlama yapan Türk takımına Türk bayrağı vermesini engellemeye çalıştı. 

Prag kulübü olayın ardından yazılı olarak Mersin’den özür diledi ve yaşananların FIBA Saha Kuralları kitabındaki organizasyon mekanında bayrak kullanımına ilişkin Madde 3.4’ün yanlış anlaşılması ve yanlış yorumlanması olduğunu belirtti.

FIBA Europe, gelecekte benzer olayların tekrarlanmaması için mümkün olan her türlü önlemin alınmasını sağlamak için organizasyonu yapan ev sahibi kulüp ve Çek Basketbol Federasyonu ile yakın bir şekilde çalışacaktır.”

Bu Yazıya Tepki Ver