Filistin bitti, Suriye’de nerede kalmıştık?

savunmamanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ile Hamas arasında ateşkes ilan edildi ama kanla beslenen Ortadoğu’da silahlar susmaz. En sıcak bölge Suriye olarak ön plana çıkıyor. Rus basını, Türkiye düşmanı örgütlerden bahsetmeye başladı bile

Ortadoğu bir kan gölü ve bu göl, Kadeş Antlaşması’ndan beri sadece Osmanlı hakimiyeti döneminde biraz kurudu. İsrail ile Hamas’ın ateşkes antlaşmasına imza atması, masum sivillerinin katlinin önüne geçilmesi adına sevindirici. Ancak savunma uzmanları bu sevince temkinli yaklaşıyor. Zira Ortadoğu’da vampirler durmaz. Bu yüzden İsrail-Hamas çatışmasının durmasının ardından Ortadoğu’da yeni çatışma alanlarının doğması tarihsel bir gerçek. Şu an Yemen ve Suriye’de insanlık dramı yaşanıyor. Mısır da potansiyel olarak bir saatli bomba. Mısır’ın özellikle Sina Yarımadası’nda fırtınalar kopması bekleniyor.

MISIR’I BÖLECEKLER MATMAZEL

Zira, ülkede yaşayan Hristiyan azınlık, Sina’da toplandı. Batılı devletler, Sina’da Hristiyan bir devletin kurulması için altyapı çalışmalarına başladı. Bu noktada sorun Hristiyan Mısır Devleti’nin kanlı mı yoksa kansız mı kurulacağı? Bu sorunun ne zaman cevap bulacağı henüz bilinmiyor. Yemen’de keşfedilen yeni petrol sahaları üzerinde İran ile Suudi Arabistan’ın çekişmesi çocukları açlıktan öldürüyor. Ancak İran ve Suudi Arabistan arasında bir yakınlaşma göze çarpıyor. Bu yüzden Ortadoğu’da en sıcak çatışma bölgesinin yeniden Suriye olma potansiyeli çok yüksek.

TEK SUÇUMUZ LAİK OLMAKMIŞ

Rus basını, Suriye’de faaliyet gösteren Türkiye düşmanı örgütlerden bahsetmeye başladı. Özellikle ‘Seriyyet Ensar Ebi Bekir es-Sıddık’ isimli bir örgüt üzerinde duruluyor. Sözde İslami olan bu örgüt, ABD ve Rusya yerine sadece Türk güçlerine saldırıyor. Gerekçeleri de Türkiye’nin laik olması. ‘Seriyyet Ensar Ebi Bekir es-Sıddık’ dışında Kuzey Irak’ta silinen PKK’nın da ABD güdümüyle Suriye’de Türkiye’ye karşı bir gövde gösterisi yapması muhtemel.



Kadeş Antlaşması nedir?

Kadeş Antlaşması, MÖ 13. yüzyılın başında, Kadeş Savaşı’nı sonlandıran, Mısır Firavunu II. Ramses ile Hitit Kralı III. Hattuşili arasında, bazı kaynaklara göre MÖ 1285[1], bazı kaynaklara göre MÖ 1280, bazı kaynaklara göre ise MÖ 1286 yılında imzalanan ve Suriye topraklarının paylaşılması ile neticelenen barış antlaşmasıdır. (Wikipedia)

Bu Yazıya Tepki Ver