Finlandiya ateşle oynuyor ! NATO üyeliği için başvuruda bulunacak

nato finlandiya
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finlandiya’nın NATO üyeliği için başvuruda bulunacağı bildirildi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Başbakanı Sanna Marin ortak açıklamasında “Finlandiya gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalı” dedi. Kremlin, İsveç ve Finlandiya’yı NATO’ya üye olmaları halinde bunun “askeri ve siyasi sonuçları” olacağı konusunda uyarmıştı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakanı Sanna Marin’in yaptıkları ortak açıklamada, “Artık karar verme anı yaklaştığına göre, parlamenter gruplara ve partilere de bilgi için ortak görüşlerimizi bildiriyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Niinisto ve Marin ortak bir açıklamasında, “Finlandiya gecikmeden NATO üyeliğine başvurmalı” dedi.

Açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında ittifakın büyümesinin önünü açarak NATO üyeliği için başvuruda bulunulacağı duyuruldu.

Ortak açıklamada, söz konusu üyeliğinin Finlandiya’nın güvenliğini ve tüm savunma ittifakını güçlendireceği belirtildi.

İsveç’in ise önümüzdeki günlerde NATO’ya katılma kararını vermesi bekleniyor.



KREMLİN UYARMIŞTI

Kremlin, İsveç ve Finlandiya’yı NATO’ya üye olmaları halinde bunun “askeri ve siyasi sonuçları” olacağı konusunda uyardı.

Rusya Güvenlik Konseyi başkan yardımcısı olan eski Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, geçen ay Baltık bölgesindeki askeri varlığını Moskova’nın güçlerini genişletmeye zorlayacağını söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver