Finlandiya da Türkiye’ye yardım gönderiyor

Finlandiya Bayrağı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fin basını, Finlandiya’nın Türkiye’ye yönelik yardımının arama kurtarma ekipleri ve çadır gibi unsurları içerebileceğini yazdı

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve yaklaşık 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Finlandiya, Türkiye’ye yardım göndermeye hazırlanıyor.

Finlandiya İçişleri Bakanlığı’nın, şu anda Türkiye’nin uluslararası yardım taleplerine karşılık olarak Finlandiya’nın ne tür bir yardım sunabileceği hakkında çalışma yaptığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yetkililer, STT’ye yaptığı açıklamada, Finlandiya tarafından sağlanacak yardımın tam içeriğinin bugün ilerleyen saatlerde açıklanacağını söyledi. 

Fin basını, Finlandiya’nın Türkiye’ye yönelik yardımının arama kurtarma ekipleri ve çadır gibi unsurları içerebileceğini yazdı.

İçişleri Bakanlığı AB ve Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Pauliina Eskola, Türkiye’deki durumun sürekli olarak güncellendiğini ve yardım taleplerinin gün geçtikçe daha da kesinleşeceğini söyledi.



Bu Yazıya Tepki Ver