Fransızlar 2050’de Fransa’ya Fransız kalacak

savunmamanset3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demografi uzmanları, yaklaşık 30 yıl sonra Fransa’da Fransız asıllıların azınlıkta kalacağını hesaplıyor. Aşırı sağcı Le Pen de Macron’u işte bu istatistikle vurup, 2022’de cumhurbaşkanı seçilmeye çalışıyor.

Hatırlarsınız, Fransa’da aralarında 20 emekli generalin de bulunduğu askerler, bir mektup yazıp, ülkede büyüyen bir kaos olduğu iddiasında bulunarak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a bunu durdurması gerektiği, aksi takdirde iç savaş çıkacağı uyarısında bulundu. Normalde bu e-bildiriler bizde olurdu. Peki, Fransa bizim bulunduğumuz noktaya nasıl geldi? Bu sorunun cevabını demografi uzmanları veriyor. Uzmanlara göre, Fransız asıllılar, 30 yıl içinde ülkede azınlıkta kalacak. Fransa’daki Müslüman nüfus, çoğunluğa ulaşacak. Generaller de Fransa’nın bir Müslüman ülke olmasından korktuğu için Macron’a ültimatom verdi. Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin (RN) lideri Marine Le Pen de Fransa’nın 30 yıl içinde Müslüman olacağı propagandası ile 2022’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminde Emmanuel Macron’u devirmeyi planlıyor. Aşırı sağcılar, 2050 yılına kadar yerli Fransızların azınlıkta olma ihtimali için “Yarın bir İslam cumhuriyeti olursak Fransa yine Fransa olacak mı? Bundan hiç emin değiliz” yorumları yapıyor. Fransa’daki yabancıların yerli halkı asimile etmeye başladığı da vurgulanıyor. Fransa’da yabancı kültürler yerel kültürlere karşı baskın gelmeye başladı.

2017’de yüzde 33.9 oy aldı

Le Pen, 2017’deki cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda yüzde 21.3, ikinci turda da yüzde 33.9 oy almıştı. Fransa’da daha önce aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon ve Fransa’nın Hauts-de-France Bölgesi Başkanı ve eski bakan Xavier Bertrand, 2022’deki cumhurbaşkanlığı seçimine adaylığını açıklamıştı.

Almanya da Müslümanlaşıyor

Fransa gibi Almanya’da da demografik yapı yerel unsurlar aleyhine gelişiyor. Almanya’da yaklaşık 5.5 milyon Müslüman yaşıyor. Yaklaşık beş yıl önce bu rakam 4.5 milyon civarındaydı. 83.2 milyon nüfuslu Almanya’daki Müslümanların oranı son beş yılda yüzde 6.4’ten yüzde 6.7’ye yükseldi.



Berlin Türk kontrolünde

Almanya’daki Müslüman azınlığın çoğunluğunu Türk kökenliler oluşturuyor. Almanya’daki Müslümanların yüzde 45’i Türklerden oluşuyor. Bunu yüzde 27 ile Ortadoğu ve Kuzey Afrikalılar izlerken, Müslümanların yüzde 20’si de Güney Avrupa’dan geldi.

Bu Yazıya Tepki Ver