Hanefi Avcı ve Sabri Uzun’un rütbeleri mi sökülecek?

Hanefi Avcı Sabri Uzun
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emniyet Genel Müdürlüğü emekli emniyet müdürleri Hanefi Avcı ve Sabri Uzun’un rütbelerinin sökülmesi için soruşturma açtı.

thumbnail
İlgili Haber
Sabri Uzun’a Canan Kaftancıoğlu soruşturması
thumbnail
İlgili Haber
Emniyet’ten eski polis şefi Sabri Uzun’a Kaftancıoğlu tepkisi: Ahlâksızlık!

Emniyet Genel Müdürlüğü Sabri Uzun ve Hanefi Avcı’nın rütbelerinin geri alınması talebiyle soruşturma açtı. Sabah gazetesinden Ömer Çetin’in haberine göre CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na destek veren Sabri Uzun ve Selahattin Demirtaş’ın “Öcalan’ın heykelini dikeceğiz” sözlerini ifade özgürlüğü olarak değerlendiren Hanefi Avcı’ya kanun hükmünde kararnameye eklenen geçici 35. maddeye dayanılarak soruşturma açıldı.

Odatv’nin ulaştığı Sabri Uzun ve Hanefi Avcı kendilerine böyle tebligatın henüz ulaşmadığını ifade ederek, kendilerine bu soruşturma tebliğ edildiğinde yorum yapabileceklerini söyledi.

Sabri Uzun ne demişti

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Yargıtay’ın Canan Kaftancıoğlu kararı sonrası Twitter paylaşımında, “Sn. Kaftancıoğlu, Halide Edip, 23 Mayıs 1919 günü İngiliz işgali altındaki İstanbul Sultanahmet meydanında özgürlük nutku atmıştı. İşgalciler bile Ona, senin gibi ceza vermemişlerdi. Türk kadınlarını sizin şahsınızda kutluyorum” yazdı.

Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi Twitter sayfasından Sabri Uzun’un paylaşımı koyularak “İstihbarat Daire Başkanlığı yapmış birisinin böyle bir AHLAKSIZLIĞI kabul edilemez.” yazıldı ve “EGM İstihbarat Başkanlığı” imzası da atıldı.



Bu Yazıya Tepki Ver