Hani siz bakan olmayacaktınız! 

egitimmanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanımız ile altındaki genel müdürler arasında bile koordinasyon sağlanamıyor. 21 Haziran-2 Temmuz arasında ne yapacaklarına bir türlü karar veremediler. Kaos yaşanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve başladığında “Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım” demişti. Herkese umut dağıtan sözlerdi. Ancak eğitim camiasına göre, aradan geçen sürede bu sözün uygulamada herhangi bir karşılığı olmadı. Eğitimciler, “Milli Eğitim Bakanımız ile altındaki genel müdürler arasında bile koordinasyon sağlanamıyor. 21 Haziran-2 Temmuz arasında ne yapacaklarına bir türlü karar veremediler” görüşündeler.

Yaşanan kaosun delili ise genel müdürlüklerin 21 Haziran sonrasıyla ilgili eğitimde ne yapılacağı konusunda yayınladığı resmi yazılar. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzalı yayınladığı resmi yazıda “21 Haziran-2 Temmuz arası sosyal faaliyet yürütülecek, ders işlenmeyecek” dedi. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü de “Telafide Ben de Varım” projesiyle 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasını işaret etti.

Genel Müdür Mehmet Nezir Gül imzalı yazıda bu tarihlerde fiziksel, sosyal duygusal ve akademik gelişim alanlarında eğitim faaliyetleri yapılacağı bildirildi. Mustafa Safran imzalı 14 Haziran tarihli yazıda ise 2 Temmuz’a kadar örgün ve uzaktan eğitim ile akademik faaliyetlere devam edileceği belirtiliyordu. Bakanlıktan yapılan basın açıklamaları da bir türlü birbirini tutmuyor. 21 Haziran’dan itibaren öğrenciler, hangi programa göre ders yapacak?

Bu Yazıya Tepki Ver