Hastaneler kantinsiz kaldı

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı’nın, İBB iştiraki BELTUR tarafından işletilen hastane kantinlerinin sözleşmesini yenilememesi kamu hastanelerini kantinsiz bıraktı. Kurumlar arasındaki anlaşmazlık, hem sağlık çalışanlarını hem de hastaneye giden vatandaşları isyan ettirdi.

İstanbul’da kamuya bağlı birçok hastanenin kantini tam 6 aydır hizmet veremiyor… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden BELTUR tarafından işletilen kantinler, Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeyi yenilememesi nedeniyle açılamıyor. Kurumlar orta yolu bulamadığı için de hem yolu hastaneye düşen vatandaşlar hem de sağlık çalışanları zor durumda kalıyor. Korornavirüs pandemisi döneminde halk kahramanı haline gelen fedakâr sağlık çalışanları bir tost, bir bardak çay temin etmekte bile güçlük çekiyor…

OTOMATA MAHKUM KALDILAR

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarının gazetecilere yaptığı, “Sağlık Bakanlığı, belediyeden buraları boşaltmasını talep etmiş, boşaltmayınca da cezai işlem uygulamış. 6-7 aydan beri de burada kantin yok. Başka bir çok hastane de aynı durumda. Otomattan alabileceğimiz bisküvi dışında bir şey yok. Saat 24.00’ten sonra restoranların paket servisleri de kapalı. O nedenle sıkıntı büyük” şeklindeki açıklama aslında sorunu daha net anlatıyor. Hem sağlık çalışanları hem de vatandaşlar bir an önce çözüm bekliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver