Hayvanlarla çatışmalar artıyor

savunmamanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanlar evcil hayvanlarını öldüren aslanlar ile mahsullerini yiyen filleri vurarak ya da zehirleyerek misilleme yapıyor. Filler ve aslanlar da her yıl yüzlerce insanı öldürüyor.

Helsinki Üniversitesi’nde Doç. Enrico Di Minin, “Afrika’da aslan ve filler içeren alanların %82’sinin önemli insan baskısının olduğu bölgelere bitişik olduğunu bulduk” dedi. Bu da Afrika’da yerel halk ile fil ve aslanlar gibi vahşi hayvanlar arasında şiddetli çatışmalar anlamına geliyor. Araştırmacılara göre, hayvanlar ve insanlar arasında özellikle yüksek çatışma riski taşıyan bölgelerin çoğu Doğu ve Batı Afrika’da.

ÇİTLER ÇÖZÜM MÜ?

İnsanlar evcil hayvanlarını öldüren aslanları kaçak avlıyor. Mahsullerini yiyen filler de ya vuruluyor ya da zehirleniyor. Filler ve aslanlar da buna her yıl yüzlerce insanı öldürerek misilleme yapıyor. İnsan-hayvan çatışmalarını azaltmaya yönelik çözüm aranıyor. İnsan yerleşimlerinin etrafına yüksek çitler dikerek sorun şimdilik çözülmeye çalışılıyor. Gittikçe daha fazla Afrika ülkesi, vatandaşlarını en tehlikeli vahşi yaşam türlerinden korumak için çitlerine güveniyor.

Bu Yazıya Tepki Ver