“HDP kapatılırsa Ak Parti de …”

hdp-kapatma1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Fikret Bila, bugünkü yazısında HDP’nin kapatılma davası ile ilgili AK Parti’nin başını ağrıtabilecek olasılıklar olduğunu belirterek dikkatlerden kaçan bir noktaya vurgu yaptı.

Anayasa Mahkemesinin kabul ettiği Yargıtay Başsavcılığının iddianamesinde, HDP’nin kapatılması talebinin önemli gerekçelerinden birini çözüm sürecindeki faaliyetler oluşturduğunu belirtti. Fikret Bila, T24’deki yazısında, o süreçte yapılan konuşmalar, temaslar, diyaloglar, HDP heyetinin İmralı’da terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’la devletin katılımı ve gözetiminde yapılan görüşmelerin yanı sıra Kandil ziyaretlerinin de kapatılma gerekçesi olarak gösterildiğini belirterek bu faaliyetlerin tek taraflı olmadığını vurguladı.

“ÇÖZÜM SÜRECİ TEK TARAFLI YÜRÜTÜLEN BİR SÜREÇ DEĞİLDİR”

Bila yazısında, “Çözüm süreci tek taraflı yürütülen bir süreç değildir. Sürecin belirleyici tarafı AK Parti iktidarıdır. HDP’nin savunmasında kapatma talebine gerekçe olarak gösterilen bu sürecin bütün taraflarını konu etmesi sürpriz olmayacaktır.” dedi.

2014 YILINDA ÇIKARILAN KANUN HDP’Yİ KURTARABİLİR Mİ?

Fikret Bila yazısında 2014 yılında çıkarılan “6551 sayılı Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” belirtmesi de yaptı.



10.7.2014 tarih ve 6551 sayılı Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun’un 4. maddesinde, “Kanun’un 2. maddesinde sayılan birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentleri kapsamındaki görevleri yerine getiren kişilerin bu görevleri nedeniyle hukuki, idari ve cezai sorumluluğu doğmaz” hükmünün yer aldığını hatırlatan Fikret Bila, “Kanunun a, b ve c bentlerinde sayılan görevlendirme ve faaliyetler ise HDP’li yöneticiler ile devleti temsil eden müsteşarların İmralı görüşmeleri ve HDP’lilerin Kandil ziyaretlerini kapsamaktadır. Bu durumda, HDP’nin bu faaliyetlerini yürütenler hakkında bu kanuna göre hukuki ve cezai işlem yapılamayacağına göre HDP’nin kapatılmasına gerekçe olarak kullanılmaları da aykırı bir durum oluşturacaktır.” yazdı.

Bu Yazıya Tepki Ver