HDP’den iktidara “kayyum” çıkışı!

hdp
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Ağustos 2019’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Adnan Selçuk Mızraklı, Bedia Özgökçe, Ahmet Türk görevden alındı. 3 belediye de 2. kez kayyum atandı. HDP, Van’da düzenlediği bir basın açıklaması ile kayyum politikasını kınadı.

Açıklamayı yapan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş; Diyarbakır, Van, Mardin başta olmak üzere, kayyumların büyük yolsuzluklar yaptığını savundu.

Siirt Milletvekili Beştaş, “Kayyumlar yerel yönetimlerin görevini yapmak için değil, iktidarın rant araçlarını üretmek için varlar. Bu bizim elimizde binlerce belge ve resmi tutanaklarla ispatlıdır” dedi.

Görevden alınan HDP Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı ise birinci kayyum döneminden “1 Katrilyon 100 trilyon” borç ile belediyeyi devraldıklarını söyledi ve görevde kaldıkları dört aylık zaman zarfında, katılımcı bir anlayışla, halkın ve toplumun ihtiyaçlarını tespit ederek planlama yaptıklarını ifade etti.

”Ama dört ayda hırsızlık, yolsuzluk yapanların peşine düştük, bir kısmını suçüstü yakaladık, dosyaları yargıya gönderdik ama darbe ile yeniden aynı hırsızlar aynı yerde görevlendirildi; hazırladığımız dosyalar sümenaltı edildi. Devraldığımız borca rağmen dört ayda başta tarımsal alan olmak üzere 5 yılda yapılabilecek hizmetler gerçekleştirdik. O hizmetlerin kaynağını da tümüyle belediyenin öz gücüyle, hırsızlık musluklarını kapatarak artırdığımız parayla gerçekleştirdik.”



Bu Yazıya Tepki Ver