HDP’li Hatimoğulları: “Sınırlarımızı koruyacak en temel şey barışı bu ülkede ve bölgede tesis etmektir”

Tülay Hatimoğulları
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde; “Sınırlarımızı koruyacak en temel şey barışı bu ülkede ve bölgede tesis etmektir. Toplumu bu kadar kutuplaştırmak, kan üzerinden siyaset yapmak… Gerçekten yeter. Toplumun yoksullukla boğuştuğu bir dönemde AKP’nin kitleler nezdinde nasıl bir oy kaybı yaşadığını herkes biliyor. 7 Haziran-1 Kasım bizim için önemli bir deneyim. Aynı suyla iki defa yıkanılmaz. AKP iktidarı ve ortağı kendine bu seçimlerde çok güveniyorsa kan ve gözyaşı üzerinden siyaset üreterek bir seçim kazanmayı asla aklından geçirmemelidir” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı, Akaryakıt İkmal ve NOTA Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı 2021 yılı kesin hesap kanun teklifi, 2023 yılı bütçe kanun teklifi ve Sayıştay raporları görüşülüyor. HDP Grubu adına söz alan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, şöyle konuştu:

“Mermiyle soğan fiyatını kıyaslayan bir iktidardan bu topluma ne hayır gelir bilemeyiz”

Türkiye’de gittikçe işsizlik ve yoksulluk artmaktadır. İnsanlar bir kuru ekmeğe muhtaç, aileler çocuklarının beslenme çantalarına bir paket süt bile koyamazken, ‘Soğan çok pahalı’ diyen bir kadına Cumhurbaşkanı ‘Sen merminin fiyatını biliyor musun?’ diye sorabiliyor. Bizler merminin fiyatını bilmiyoruz ama ekmeğin, sütün, çayın parasını çok iyi biliyoruz. Mermiyle soğan fiyatını kıyaslayan bir iktidardan bu topluma ne hayır gelir bilemeyiz. Silaha değil, ekmeğe bütçe derken tam olarak bunu kastediyorduk.

“Sınırlarımızı koruyacak en temel şey barışı bu ülkede ve bölgede tesis etmektir”

Sınırlarımız koruyacak en temel şey barışı bu ülkede ve bölgede tesisi etmektir. Toplumu bu kadar kutuplaştırmak, kan üzerinden siyaset yapmak… Gerçekten yeter. Toplumun yoksullukla boğuştuğu bir dönemde mevcut olan iktidarın AKP’nin kitleler nezdinde nasıl bir oy kaybı yaşadığını herkes biliyor. 7 Haziran-1 Kasım bizim için önemli bir deneyim. Tekrar ediyoruz. Aynı suyla iki defa yıkanılmaz. Aynı planlar devredeyse bu planların hayata kamuoyu nezdinde geçemeyeceği inandırıcı olamayacağını bir kere daha vurgulamak isterim. Seçime kanla hazırlanamayız. AKP iktidarı ve ortağı kendine bu seçimlerde çok güveniyorsa bu tür şeylere tevessül ederek kan ve gözyaşı üzerinden siyaset üreterek bir seçim kazanmayı asla aklından geçirmemelidir.”

Bu Yazıya Tepki Ver