HDP’li kadın milletvekillerinden Bakan Soylu’ya protesto

milletvekili
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP’li kadın milletvekilleri erkek şiddeti ve kadına yönelik şiddete ilişkin sunum yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu protesto ederek salonu terk etti..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Komisyonu’nda sunum yaptı. Anayasa’da ve TCK’de ‘kadın lehine’ düzenlemeler yaptıklarını savundu.

Komisyonda söz alan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, devamında şunları söyledi: “Biz temiz toplum, temiz siyaset ve temiz yargı istiyoruz. Bu ülke insanlarının artık sabrının kalmadığını biliyoruz. Erkek egemen siyasetin kirli ve cinsiyetçi yapısı sürdükçe, kadınların öldürülmeye devam edileceğini biliyoruz. 40 yıllık bir feminist mücadeleci olarak tanığım ve tanık oluyorum. Yaptığınız şeyleri o kadar her şeyi ‘kendiniz’ yapmışsınız gibi bir ‘kibirle’ anlatıyorsunuz ama gerçek böyle değil. Bunların arkasında çok ciddi bir mücadele var. 6284, önceden 4320 var, ondan önce başka kanunlar var. Biz öyle bir dönemden geliyoruz ki kadının çalışması kocanın iznine bağlı iken, biz bunları geliştirmeyi başardık. Türkiye’de kadınlar var ve bu tutumunuzu kabul etmiyoruz. İnandırıcı olmadığınızı da düşünüyoruz.”

Kerestecioğlu’nun konuşmasının ardından HDP’li vekiller, 2021 yılının ilk 4 ayında hayatını kaybeden 106 kadının isimlerinin yazılı olduğu dövizleri komisyon sıralarına bırakarak, salonu terk etti.

Bu Yazıya Tepki Ver