Herkes normalleşti kafeler anormalleşti

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sektörün pandemi döneminde ‘Bitme’ noktasına geldiğine dikkat çeken iş adamı Murat Güler, “Kademeli normalleşmede de birçok iş yeri açılmadı… Çünkü önümüzü göremiyoruz. Müşteri 21.00’de evine gitmek zorunda kalınca kademeli normalleşmenin de bir anlamı kalmadı” dedi.

Kafe ve restoran sektörü, kademeli normalleşme dönemini kaos içinde geçiriyor. Hem işletme sahipleri hem çalışanlar hem de müşteriler sektörle ilgili yapılan son düzenlemeden oldukça rahatsız. İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeye göre, restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerleri pazar günleri hariç 07.00-21.00 saatlerinde açık olabiliyor. Sektörün içinde bulunduğu çıkmaza dikkat çeken Beylikdüzü Kuğulu Park Cafe & Restaurant’ın sahibi ve Modern Eğitim Koleji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Güler, işletmelerin yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

Saat 22.00’de sokağa çıkma yasağının başladığını hatırlatan Güler, “Pandemi dönemini kapalı geçirdik, sektör bitme noktasına geldi. Kademeli normalleşmede de birçok iş yerleri açılmadı. Çünkü önümüzü göremiyoruz. Müşteriler 21.00’de evine gitmek zorunda kalınca kademeli normalleşmenin bir anlamı kalmadı. İnsanlar ne zaman işten çıkacak ne zaman mekâna gelecek ve ne zaman yemek yiyecek? Tavla gibi stres atma amaçlı oyunların oynanmaması da kafelerin cazibesini ayrıca azaltıyor. Yaşanan bu durumdan kimse memnun değil” şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver