“‘Hodri meydan’ diyemeyen bir Erdoğan var artık !”

Yunus Emre Yılı Görsel ve İşitsel Medyada Doğru Türkçe Kullanımı Ödülleri ahmet hakan recep tayyip erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak da “Seçim tarihi belli, yeni tarih istiyor. Seçim tarihi belli olduğuna göre Haziran 2023’e hazırlan” dediğini hatırlatarak, Seçimler konusunda ‘hodri meydan’ diyen değil, ‘Avucunuzu yalarsınız’ diyerek konumunu son dakikaya kadar korumaya çalışan bir Erdoğan var artık. Tek başına iktidarını kaybettiği 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden beri AKP, ortağı MHP ile birlikte muhalefeti kriminalize etme ve bitmeyen davalar zinciriyle muhalefeti mahkemelere sıkıştırma stratejisi izliyor. Ülkenin içinde olduğu ekonomik tablo da, gerilim stratejisini iktidar açısından yegane seçenek haline getiriyor” yorumunu yaptı.

Polat, Öz güvenini yitiren iktidar ve mahkemelere sıkıştırılan muhalefet başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Selahattin Demirtaş’a örgüt propagandasından 4 yıl 8 ay, Canan Kaftancıoğlu’na sosyal medya paylaşımları nedeniyle 9 yıl 8 ay hapis cezası veren, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ÇHD’li avukatlar ve Sözcü gazetesi yazarlarının ceza kararlarına imza atan, Can Dündar’ı kaçak ilan ederek gayrimenkullerine el koyma kararı çıkartan ve Anayasa Mahkemesinin Enis Berberoğlu’na ilişkin verdiği hak ihlali kararını uygulamayarak AYM’ye direnen Akın Gürlek’in, Adalet Bakan Yardımcılığına getirilmesi de dönemin ruhuna uygun bir adım oldu.

Belediyelerine kayyum atamalar, eş genel başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarının tutuklanması ve kapatma davasının ardından geçtiğimiz hafta HDP’ye yönelik yeni bir gözaltı furyasının gündeme gelmesi, seçimler öncesi kolunu kanadı kırma amaçlı bir adımdı.”

Bu Yazıya Tepki Ver