Hüseyin Baş’ın Bekir Bozdağ’a yönelik sözleri davalık oldu!

Unknown-4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’a, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a hakaret ettiği suçlamasıyla dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş hakkında, 2022 yılında Adalet Bakanlığı görev değişikliği sırasında yaptığı açıklamalar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Hüseyin Baş, o dönem Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün görevden alınarak yerine Bekir Bozdağ’ın atanmasını eleştirmiş ve “Ya siz Bekir Bozdağ’a yanlış yaptınız, bu adamın FETÖ ile hiçbir alakası yoktu, ya da şu anlamı vardır, sen bugün tekrar FETÖ’yle bağlarını güçlendiriyorsun” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hüseyin Baş hakkındaki suç duyurusu üzerine iddianame hazırladı ve Ankara 71. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Hüseyin Baş’a “kamu görevlisine hakaret” suçlaması yöneltildi.

Hüseyin Baş, partisinin 100. Yıl Cumhuriyet Şöleni’nde konuyla ilgili yaptığı konuşmada suçlamaları reddederek, “Biz bu topraklarda Cumhuriyeti anlatacağız, Türk’ün bağımsızlığını anlatacağız, Türkiye’nin istikbalini ve istiklalini anlatacağız. Ancak bu topraklarda bunları anlatmanın bir bedeli var” dedi.  Hüseyin Baş, iddiaları ve suçlamaları siyasi olduğunu belirterek eleştirdi ve “Sanıyorlar ki bu tip ayak oyunları ile bizi bastıracaklar” şeklinde konuştu.



Bu Yazıya Tepki Ver