“İBB çağdaş guguk kuşu merkezi oldu”

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, mevcut İBB Yönetiminin şehri geri götürdüğünü söyledi. Göksu, şöyle konuştu: “İBB geçen 2 yıl içinde mali performansta da projelerde de, yatırımlarda da geriye gitmiştir. Yatırımlar itibarıyla yüzde 35, mali performans itibarıyla yüzde 50, çevre ve diğer sosyal projeler itibarıyla baktığımızda da İstanbul yüzde 50 küçültüldü. Geçmiş dönemlerde İstanbul’da ihaleleri yapılmış birçok proje durduruldu. Elimizdeki verilere baktığımızda yaklaşık 11 milyar yatırım maliyetli 114 projenin durdurulduğuna şahit oluyoruz.”

ALGI, ŞOV, MANİPİLASYON

Bu çerçevede iki yılda İstanbul Büyükşehir Belediye için 5 temel tanım yapabiliriz. Birincisi, İBB, 28.9 milyar bütçesi olan bir reklam ajansına dönmüştür. İki; Siyasi İllizyon Üreten İletişim Merkezine dönmüştür. Üç; algı, şov ve manipilasyon üreten Stant Up Merkezine dönmüştür. Dört; belediye “Farklı Kaydet” belediyeciliğine dönmüştür. Beş, hepinizin bildiği bir kuş vardır. Guguk Kuşu. Bu kuş yuva yapmaz. Hep başkasının yuvasında geleceğini ikame etmeye çalışır. İBB, maalesef 21. Yüzyılın çağdaş guguk kuşu merkezine dönüşmüştür.”

ÜÇ KOMİSYON KURACAĞIZ

Göksu üç araştırma komisyonu kuracaklarını da belirterek, ”2016-19 arasında yürütülen yatırım projeleri bugün ne durumda. İki yılda İstanbul ne kazanmış ne kaybetmiş. Bir komisyon bunun için kurulacak. İBB Başkanı İmamoğlu, ulaşımı sorun olmaktan çıkartacağını söylemişti. Metrobüsler çöktü, insanlar kuyruklara mahkum kaldı. İkinci komisyon bunun sebeplerini araştıracak. Bu iki yılın müsilajda etkisi nedir? Müsilajla ilgili bir şey yapılabilir miydi ya da yapıldı mı? Üçüncü komisyonda da bunları hep ortaya sereceğiz” dedi.

 



Bu Yazıya Tepki Ver