İBB deprem bölgesinde geçiçi konut üretiyor

iBB-Baskani-Ekrem-imamoglu_780_x_345
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) deprem bölgesinde geçiçi konut ürettiğini açıkladı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde büyük yıkıma uğrayan 11 ildeki halkın bölgelerinde kalmasının önemine vurgu yaparken CHP’li belediyeler de deprem bölgesinde yaraların sarılması ve bölgenin yeniden inşası için çalışmalarına devam ediyor.

Cumhuriyet’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, deprem bölgesindeki çalışmaların iki-üç ay gibi kısa bir sürede bitmeyeceğini belirterek, “Konteyner işyerleri üretmeye çalışıyoruz. Esnafımıza bu anlamda destek olacağız. Sürekli konteyner ve çadır desteği sunuyoruz. Şimdi 2 bin çadır getirttik. Bunun dağıtımını yapacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye’miz geçici konutlar üretiyor. Konteyner, çadır yerine geçiş sürecinde vatandaşlarımızın daha uygun bir ortam da barınması için bunlar üretiliyor. Bu projelerin sayısını çoğaltacağız” dedi.

‘ÜRETİCİLERE DESTEK’

Bölgedeki üreticinin mali kayıp yaşamaması için çalıştıklarını da vurgulayan Torun, “Belediyelerimiz şu an üreticimizin elinde olan gıda malzemelerini alıyor. Sütünü alıp peynir yapıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyemiz Malatya’da kayısılarla ilgili anlaşma yaptı, onları alıyor. İzmir Belediyemiz Kahramanmaraş’taki üreticilerin ürünlerini alıyor. Hem vatandaşlarımızın yaşadıkları zorlukları gidermeye çalışıyoruz hem de ekonomik zorlukların aşılmasına uğraşıyoruz” dedi.

Bu çalışmalarına karşın iktidarın belediyeleri hedef almasını da eleştiren Torun, “Belediyelerimiz olmasa sahada durum çok daha vahim olacak. Beslenmeden barınmaya, çamaşırhaneden tuvalete her türlü hizmeti getirmeye çalışıyoruz. Hâlâ ötekileştirici dillerinden vazgeçmediler. Kalpleri öyle katılaşmış ki yine belediyelerimizi ayrıştırma çabası içindeler” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver