İdare Mahkemesi, Anadolu Fest yasağına itirazı reddetti

anadolu fest
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir Valiliği, kentteki etkinlikleri 15 gün süreyle yasakladı. 12-15 Mayıs arasında yapılacak Anadolu Fest, valiliğin kararını İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, valilik yasaklarını ‘haklı’ bularak yapılan itirazı kabul etmedi.

Eskişehir Valiliği, ‘genel asayişi’ ve ‘şiddet olaylarınının yaygılanlaşmasını’ önlemek amacıyla kentte 15 gün boyunca etkinlikler ve eylemleri yasaklandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile siyasi partilerin etkinlikleri yasaktan muaf tutuldu.

Valiliği aldığı yasak kararı 12-15 Mayıs arasında düzenlenecek Anadolu Fest’in iptal olmasına sebep oldu. Organizasyon şirket, avukatları aracılığı ile valilik kararının iptal etme talebiyle Eskişehir İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

MAHKEME VALİLİĞİ ‘HAKLI’ BULDU

İdare Mahkemesi gündemine aldığı taleple ilgili Eskişehir Valiliği’nden yasaklara ilişkin savunma yazısı istedi. Bugün savunma yazısıyla birlikte dosyayı yeniden görüşen mahkeme, valilik yasaklarını haklı bularak, iptal kararına itirazı kabul etmedi.

SAHNE SÖKÜLÜYOR

Organizasyon şirketi tarafından aralarında Teoman, Can Bonomo, Haluk Levent, Levent Yüksel, Emre Aydın, Hayko Cepkin, Gazapizm ve Yeni Türkü gibi sanatçıların sahne alacağı platform için kurulum çalışmaları devam ediyordu. İdare Mahkemesi’nin kararıyla birlikte sahnenin söküm işlemlerine başlandı.



Bu Yazıya Tepki Ver