İlker Başbuğ, üniversitede “liderlik” dersi vermeye başladı

ilker başbuğ
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, MEF Üniversitesi’nde liderlik dersi vermeye başladı.

FETÖ kumpaslarıyla; 26 ay tutuklu kalan emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile 41 ay tutuklu kalan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz birlikte MEF Üniversitesi’nde ders vermeye başladılar.

Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu’nun haberine göre; Dersin konusu “Tarihi Liderler Üzerinde Saha Çalışmaları”. 14 hafta süren yandal programı dersinde; Atatürk, İnönü, Roosevelt, Gandhi, Churchill gibi liderlerin hem kişisel özellikleri hem de tarihin kritik dönemlerinde aldıkları kararlar ve eylemler incelenerek liderlik dersleri çıkarılmaya çalışılıyor. Dersler, her branştan öğrencinin, yaşamında ya da mesleki dünyasında liderlik kapasitesini artırmayı amaçlıyor.

ATATÜRK’ÜN GENÇLERE MESAJI

Başbuğ, üniversitede ders verme fikrinin nasıl doğduğunu şöyle anlattı:

“Savaş ve Barış kitabını yazarken, Mustafa Kemal Atatürk’ün özelliklerini, düşüncelerini, değerlendirmelerini, sorunlara çözüm bulmasını, vazgeçmediği temel prensipleri, kişisel nitelikleri daha derinden izleme şansına sahip oldum. Kitabın bir yerinde şunu ifade ettim: ‘Onu daha iyi anlamak, Onun prensiplerini, düşünce sistemini, kişisel niteliklerini benimsemek durumunda çözülemeyecek sorun yoktur’. Dedik ki bunu bizlerin bilmesinin yanında genç nesle aktarmamız gerekiyor.

Ben Mustafa Kemal’in 30 Ağustos 1924 günü, Dumlupınar’da yaptığı konuşmayı çok önemsiyorum. Bakın ne diyor: ‘Gençler! Cesaretimizi destekleyen ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitim ve anlayış ile, insanlık yüksek karakterinin, vatan sevgisinin, düşünce hürriyetinin en kıymetli örneği olacaksınız.’ Atatürk, gençlerden üç şey istiyor: Yüksek karakter, vatan sevgisi ve düşüncesini serbestçe söylemesi. Bunu başka liderlerde çok görmüyoruz. Askerken de astlarının hep düşüncelerini söylemesi için teşvik ediyor. Atatürk gençlere konuşmasını şöyle bitiriyor: ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.’”



Bu Yazıya Tepki Ver