İmamoğlu: “‘Vız gelir tırıs gider’ sözlerimden dolayı özür diliyorum”

ekrem imamoğlu rize miting 13
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çiftçiye destek için yazlık fide dağıtım programında konuştu. İmamoğlu, Rize gezisi sırasında kendisine yöneltilen eleştiriler hakkında sarf ettiği “Vız gelir tırıs gider” sözleri için, “Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım ‘vız gelir tırıs’ gider sözlerimden dolayı özür diliyorum” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin çiftçiye fide desteği etkinliğinde konuştu. Çok başarılı geçmesine rağmen, basına servis edilen Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök‘lü fotoğraf nedeniyle eleştirilere ve protestolara muhatap olan İmamoğlu, “kibir” eleştirilerine yanıt verdi, özür diledi. İmamoğlu şunları söyledi:

Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım ‘vız gelir tırıs’ gider sözlerimden dolayı özür diliyorum.

“Ben dostluklarımı, yıllardır beraber olduğum arkadaşlarımı bir fotoğrafla terk edilsin diye edinmedim. Bu dostlukları bir fotoğrafla düşmanlığa çevirmek gibi bir niyetle yola çıkmadığım gibi hayatımda kimseyi de düşman niyetine koymadım koymayacağım.”

“Beni bu kişiliğimin nereye götürüp götürmeyeceği umrumda değil. Esas olan insanın kendi kişiliğidir. Siz onu öyle kabul edersiniz. Elbette bir fotoğrafla yok sayılan, oy vermem, şunu yapmam denilen bir kişi durumuna düşünülürse insanın canı yanıyor.”



Bu Yazıya Tepki Ver