İmamoğlu’na Malatya’da büyük ilgi

imamoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Malatyalı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın davetiyle kente geldi. Battalgazi’de Malatyalılarla bir araya gelen İmamoğlu, Türkiye’nin makam sahibi insanlardan “ahlak, adalet ve vicdan” beklentisi olduğuna vurgu yaptı. Yaşanan ekonomik zorlukları ve pandemi sürecini, kol kola aşmak zorunluluğu olduğunun altını çizen İmamoğlu,“Kol kola olmayı başarabilmemiz için de ülke yönetiminde ve siyasette, bu bahsettiğim kimlikte, kişilikte insanlar olması lazım” dedi.

Bu anlamda zorluklar yaşadıklarına dikkat çeken İmamoğlu, “Devletin işi mi öncelik; birilerinin kibri ya da birilerinin öç alma duygusu mu öncelik? Kim kazandı İstanbul’u? 16 milyon insan kazandı. İstanbul’u bir kişinin dudakları arasından çıkacak cümle yerine, 16 milyon insanın iradesi yönetiyor artık. Siyasi beklentileri olmadı diye, bir şehrin önceliklerini öncelemeyen bir akıl, bizimle mücadele ediyor. Çok belediyemizle mücadele ediyor. Ama bir karakterimizin farkında değiller: Asla vazgeçmeyen karakterimiz” ifadelerini kullandı.

AĞBABA: “İMAMOĞLU, HER TÜRLÜ BASKIYA RAĞMEN HİZMET EDİYOR”

Hemşehrilerine seslenen Ağbaba ise, İmamoğlu’nun seçimlerden önce kendisine, Malatya’yı ziyaret sözü verdiğini aktardı. Sözünü tutan İmamoğlu’na teşekkür eden Ağbaba, “O, İstanbul seçimlerini kazanarak, İstanbul’da Millet İttifakı’nın bayrağını dikerek; sadece İstanbul’a değil, Türkiye’ye umut oldu. Verdiği mesaj açıktı: ‘Türkiye, birden büyüktür. Türkiye, bir kişiden ibaret değildir’ dedi. Şimdi de her türlü baskıya rağmen, boyun eğmeyerek, diz çökmeyerek 16 milyonluk İstanbul’a ayırmadan hizmet ediyor. Bazen, elini arkasına bağladı diye soruşturma açıyorlar; bazen sütü halka dağıttığı için soruşturma açıyorlar… Ama söz verdi İstanbullulara. Dedi ki; ‘Bedeli ne olursa olsun, İstanbul’u hizmet edeceğim.’ Seçimlerde verdiği sözü yerine getirip, aramızda olan Ekrem İmamoğlu’na Malatyalılar adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ

Konuşmasının ardından, yoğun ilgi altında CHP Malatya İl Başkanlığı’na geçen Ağbaba, Adıgüzel, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, burada bir süre soluklandı. Gençlik kolları üyeleriyle fotoğraf çektiren heyet, otobüsle Malatya turu attı. Malatyalılar, kendilerini selamlayan İmamoğlu’na yol boyunca sevgi gösterilerinde bulundu. İmamoğlu, kentteki ikinci ziyaretini İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı’na yaptı ve İl Başkanı Süleyman Sarıbaş ile bir araya geldi. İYİ Parti ziyaretinin ardından Malatya sokaklarına dönen heyet, zaman zaman otobüsten inip esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinleyen İmamoğlu, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini, bu günleri hep beraber aşacaklarını söyledi.



Bu Yazıya Tepki Ver