KİPTAŞ’ın kasasını boşaltmışlar

imamoğlu kiptas
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti döneminde Başakşehir’de KİPTAŞ’ın alacağı bir arsa için 28 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığını söyledi. İmamoğlu, yolsuzlukla ilgili belgelerin ellerinde olduğunu söyledi.

KİPTAŞ Tuzla Maden Evleri’nin açılış töreninde konuşan Ekrem İmamoğlu, belediyede kendisinden önceki dönemde yaşanan yolsuzlukla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “KİPTAŞ, Başakşehir’deki şu arsayı satın alacağım diye yönetim kurulu kararı alıyor. Bir gün sonra bu arsayı bir uyanık 11 milyon dolara alıyor. Ertesi gün KİPTAŞ 47 milyon dolara bu arsayı o uyanıktan satın alıyor. Arada o günkü kurlara göre 28 dolar fark. Hepsinin kayıtları var” dedi.

“BUNUN GİBİ 50 DOSYA VAR”

İmamoğlu, geçtiğimiz mart ayında KİPTAŞ yolsuzluğu gibi 50 dosyanın daha olduğunu belirtip,  şöyle konuşmuştu: “İBB, 430 milyon lira aldığı bu araziyi tekrar imar değişikliği yapıp, burayı yeşil alana çeviriyor. Türkiye Sinai Kalkınma Bankası Gayrimenkul Değerleme Şirketi’ne buraya değerlendirme yaptık. Bu arsanın değeri 10 milyon dolardır diyor bize. O araziyi 2017’de belediye 116 milyon dolara satın aldı. Türkiye’nin en önemli gayrimenkul şirketi buraya 10 milyon dolar diyor. Bunun gibi 50 tane dosyadan bahsediyorum size ”

Bu Yazıya Tepki Ver