İsmailağa tarikatı Nevruz’u da haram ilan etti!

ismailağa cemaati
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nevruz Bayramı tüm dünyada coşkuyla kutlanırken, Türkiye’de konserlerin yasaklanması için çalışmalar yürüten gerici oluşumlar arasında olan İsmailağa tarikatı Nevruz Bayramı’nı haram ilan etti.

Türkiye’de yaz aylarındaki festival ve konserlerin yasaklanması için devlet kurumlarına baskı yapan, sosyal medyada sanatçıları hedef alan İsmailağa tarikatı tüm dünyanın coşkuyla kutladığı baharın gelişini temsil eden Nevruz Bayramı’nı haram ilan etti.

İsmailağa tarikatından Abdülhamit Türkeri’nin Nevruzla ilgili sosyalmedya için çektiği videodaki sözleri şöyle:

Hanefi mezhebine göre Nevruz’un kutlanması tıpkı yılbaşının kutlanması gibi haramdır. Ve bir müminin de böyle bir süreç içine girmesi caiz değildir. Çünkü nevruz bayramı Mecusilerin bir bayramı olup Allah resulü döneminde de kutlanılan bir bayramdı. Allah resulü Medine’ye gittikleri dönemde bir kalabalık bir ses duyduğu zamanda bu ses nedir dediği vakit dediler ki bu nevruz bayramı Allah resulü buyurdu ki ‘Allah Teala size Nevruz ve Mihrican’dan daha hayırlı iki bayram verdi” o da nedir ramazan ve kurban bayramıdır. Bundan dolayı bir müminin Ramazan ve Kurban dışında başka herhangi bir günü bayram olarak addetmesi son derece tehlikelidir.

Bu Yazıya Tepki Ver