İsrail Gazze’de kan döktü

gazze
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde dün akşamdan bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 25’e çıktı, 115 kişi yaralandı. Öte yandan İsrail polisi de Gazze Şeridi’nden atılan roketler nedeniyle iki İsraillinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını bildirdi.

İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail’e 5 dakikada 137 roket gönderdiklerini duyurdu. Başbakan Netanyahu’dan gelen açıklama ise saldırıların bitmek değil daha da artacağını gösteriyor.

Gazze Şeridi’nden Batı Kudüs ve Beyt Şems kentine 6 roket atıldığı bildirildi. Saldırının sorumluluğunu Hamas üstlendi. Kentin birçok noktasında siren sesleri yükselirken İsrail ordusunun da Gazze’ye hava saldırısı başlattığı bildirildi. ABD’in İsrail’i kınayamadığı olaylarda İsrail polisi gerçek mermi kullanmaya başladı.

Sivil Savunma ekiplerinden bir yetkili son saldırılardaki can kaybının Gazze’nin batısındaki bir evde yaşandığını, ev halkından hayatını kaybeden 3 kişiden birinin kadın, bir diğerinin de engelli bir Filistinli olduğunu belirtti.

İsrail, Hamas komutanını öldürdü

Pazartesi gecesi geç saatlerde, İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne yönelik “Surların Muhafızı” adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu. İsrail ordusu tarafından Gazze’deki Hamas hedeflerine düzenlenen hava saldırısında Hamas komutanlarından birinin öldürüldüğü açıklandı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze’deki Hamas hedeflerine yönelik misilleme amaçlı hava saldırısı başlatıldığı bildirildi. Hamas ise, hava saldırıları sonucu bir komutanın öldürüldüğünü doğruladı.



İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus basına verdiği demeçte, “Gazze’deki askeri hedeflere saldırmaya başladık. Tekrar ediyorum başladık” dedi.

gazze

Bu Yazıya Tepki Ver